ΚΟΣΜΟΣ

Δασκάλα έκοψε τα μαλλιά της για να υποστηρίξει 5χρονη μαθήτριά της που δεχόταν πειράγματα

Δασκάλα έκοψε τα μαλλιά της για να υποστηρίξει 5χρονη μαθήτριά της που δεχόταν πειράγματα
screen grab από βίντεο

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε μια δασκάλα σε νηπιαγωγείο του Τέξας για να βοηθήσει μια 5χρονη μαθήτριά της, την οποία κορόιδευαν οι συμμαθητές της για τα κοντά της μαλλιά: Έκοψε τα μαλλιά της κάνοντας ακριβώς το ίδιο "αγορίστικο" κούρεμα της μικρής.

Όταν η Σάνον Γκριμ παρατήρησε ότι η μικρή Πρισίλα ήταν «πραγματικά λυπημένη, σχεδόν καταθλιπτική όταν ερχόταν στο σχολείο επειδή οι φίλοι της έλεγαν ότι μοιάζει με αγόρι», αποφάσισε να της φτιάξει τη διάθεση.

«Έκλαιγα γιατί σκεφτόμουν ότι το σχολείο δεν ήταν καθόλου διασκεδαστικό» είχε δηλώσει η Πρισίλα, σύμφωνα με το CNNi. Μάλιστα η μικρή είχε αρχίσει να φοράει καπέλο στο σχολείο για να καλύψει τα μαλλιά της.

Τότε ήταν που η δασκάλα της αποφάσισε να δράσει.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ καλύτερο τρόπο να δείξω στα παιδιά ότι μπορεί κανείς να κάνει ό,τι θέλει με την εμφάνισή του και να παραμένει αληθινός στον εαυτό του, από το να κόψω η ίδια τα μαλλιά μου» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook η Γκριμ.

Η Γκριμ μάλιστα αγόρασε ασορτί φιόγκους και κοκκαλάκια για τα μαλλιά για να φορά εκείνη και η Πρισίλα.

Η μικρή έδωσε στη δασκάλα ένα μετάλλιο, επειδή υπήρξε η "ηρωίδα" της σε μια δύσκολη περίοδο, ενώ η Γκριμ από την πλευρά της έθεσε την Πρισίλα υποψήφια για το βραβείο του καλύτερου μαθητή του μήνα, για το θάρρος που επέδειξε.

Διαβάστε επίσης:
«Αυτό μού συνέβη επειδή ο άντρας μου δεν πλήρωσε τα λύτρα»: Φρικιαστική υπόθεση απαγωγής στο Μεξικό
Πέταξε μια χαρτοπετσέτα και τον συνέλαβε το FBI για δολοφονία
Τάισον: Έδωσα 10.000 δολάρια σε φύλακα ζωολογικού κήπου για να παλέψω με έναν γορίλα

Παρόλο που όπως αποκαλύπτει, της λείπουν τα μακριά μαλλιά της, η Γκριμ ανέφερε ότι η εμπειρία αυτή τη βοήθησε να καταλάβει καλύτερα πώς αισθάνεται η Πρισίλα, αφού ο γιος της, της είπε επίσης ότι μοιάζει με αγόρι.

student teacher

Πηγή: CNNi

Κυκλοφορώντας με το νέο της look, ωστόσο, απέκτησε μεγαλύτερη αυτοσυνείδηση: «Κάποιες φορές χρειάζεται να το βιώσει κανείς (για να καταλάβει). Πρέπει να είσαι σε θέση να διδάξεις στα παιδιά αυτές τις αρχές και να τους αποδείξεις ότι είσαι εκεί για εκείνα» είπε.

Σημείωσε, ακόμα, ότι η θυσία της άξιζε τον κόπο, γιατί πέτυχε το σκοπό της: να νιώσει καλύτερα η Πρισίλα για την εμφάνισή της. «Δεν θέλω οι μαθητές μου να έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση, να μην θέλουν να έρθουν στο σχολείο εξαιτίας του πως τους βλέπουν οι άλλοι και αυτών που τους λένε».

Τα μαλλιά της θα μακρύνουν και πάλι, αυτό που θέλει, ωστόσο, είναι να περάσει τόσο στους μαθητές της, όσο και στα δικά της παιδιά, ένα πιο διαχρονικό μήνυμα: «Δεν έχει σημασία το κούρεμά σου. Είσαι όμορφος ανεξάρτητα από αυτό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ