ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Τσίπρας πήγε σε τουρκικό νησί

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Τσίπρας πήγε σε τουρκικό νησί
EUROKINISSI/ Γ.Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ANDREA BONETTI

Σε νέες προκλήσεις επιδίδονται οι Τούρκοι, οι οποίοι, με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ισχυρίστηκαν ότι πήγε σε τουρκικό νησί. 

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε σε τουρκικό νησί» αναφέρει χαρακτηριστικά, σήμερα, Τρίτη, η εφημερίδα Sozcu, η οποία ισχυρίζεται πως το Αγαθονήσι ανήκει στην περιφέρεια του Αϊδινίου.

Δίνοντας συνέχεια στη χθεσινή αντιπαράθεση για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Αλέξη Τσίπρα από τουρκικά μαχητικά, η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ψέματα:

«Από τη μια είπε ότι τον παρενόχλησαν, από την άλλη πήγε σε νησί όπου υπάρχει παράνομη ελληνική κατοχή», αναφέρει.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Aksam κάνει λόγο για «άμεση απάντηση στο άμεσο ψέμα του Τσίπρα».

Η Άγκυρα διέψευσε την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Έλληνα πρωθυπουργού μέσω πηγών της στο πρακτορείο Anadolu, ωστόσο η Αθήνα τη Δευτέρα αναμένεται να προβεί σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας.

Παρότι η Άγκυρα ισχυρίζεται πως η παρενόχληση δεν έλαβε ποτέ χώρα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε από το Αγαθονήσι ότι δύο τουρκικά μαχητικά F-16 ανάγκασαν τον πιλότο του ελικοπτέρου του να κάνει χαμηλούς ελιγμούς μέχρι τα ελληνικά μαχητικά να τα αναχαιτίσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ