ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκα έμεινε μερικώς παράλυτη έπειτα από «κρακ» του λαιμού της

Γυναίκα έμεινε μερικώς παράλυτη έπειτα από «κρακ» του λαιμού της
screen grab από βίντεο

Μερικώς παράλυτη έμεινε μια 23χρονη Βρετανίδα, καθώς έσπασε η αρτηρία της σπονδυλικής της στήλης όταν έκανε κατά λάθος «κρακ» στο λαιμό της, με αποτέλεσμα να προκληθεί θρόμβωση στο αίμα της και η κοπέλα να πάθει εγκεφαλικό.

Η νοσηλεύτρια Natalie Kuniciki παρακολουθούσε μια ταινία στο σπίτι της στο Λονδίνο, έχοντας επιστρέψει από βραδινή έξοδο, όταν κατά λάθος έκανε ένα «κρακ» στο λαιμό της. Μόνο που αυτή τη φορά, αυτή η κατά τα άλλα αθώα κίνηση, αποδείχτηκε ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Η Natalie δεν αισθάνθηκε κάποιον πόνο εκείνη την ώρα, αγνόησε αυτό που είχε συμβεί και πήγε κανονικά για ύπνο. Ξύπνησε 15 λεπτά αργότερα, ανήμπορη να κουνήσει το αριστερό της πόδι, ενώ όταν προσπάθησε να σηκωθεί για να πάει στην τουαλέτα, κατέρρευσε. Κατατρομαγμένη, κάλεσε τις πρώτες βοήθειες.

Στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό, ενώ όταν άκουσαν για το δυνατό «κρακ» στο λαιμό της, της εξήγησαν ότι έσπασε η αρτηρία στη σπονδυλική της στήλη, προκαλώντας θρόμβωση στο αίμα της, το οποίο με τη σειρά του προκάλεσε εγκεφαλικό.

Η νεαρή κοπέλα έμεινε σχεδόν παράλυτη στην αριστερή της πλευρά και έμεινε πάνω από έναν μήνα στο νοσοκομείο προσπαθώντας να ανακτήσει τον έλεγχο των άκρων της.

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που διήρκησε τρεις ώρες, κατά την οποία οι γιατροί, ενώ μπόρεσαν να επιδιορθώσουν την κατεστραμμένη αρτηρία, δεν μπόρεσαν να αφαιρέσουν τον θρόμβο που προκάλεσε το εγκεφαλικό.

Το ιατρικό προσωπικό είπε ότι το πρόβλημα θα επιλυόταν με τον καιρό, δεν μπορούσαν, όμως, να προβλέψουν εάν θα γινόταν πλήρης ανάρρωση.

Η 23χρονη έχει πλέον επανακτήσει τον έλεγχο των άκρων της και μπορεί να περπατήσει για μικρά διαστήματα, έχει, ωστόσο, ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ