ΚΟΣΜΟΣ

Στις φλόγες για όγδοη ημέρα τα δάση της Συρίας

Στις φλόγες για όγδοη ημέρα τα δάση της Συρίας
Screen Grab/YouTube

Πολυήμερη μάχη για να κατασβήσουν τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα δίνουν πυροσβέστες και στρατός στη Συρία, σε δάση που βρίσκονται υπό την κατοχή της κυβέρνησης στην ρημαγμένη από τον πολυετή πόλεμο χώρα. 

Το Ιράν, σύμμαχος χώρα της Δαμασκού, έστειλε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος το οποίο μετέφερε 40 τόνους νερού προσκειμένου να συνδράμει στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης στις δασικές περιοχές των επαρχιών Λατάκια και Χάμα, οι οποίες βρίσκονται στη βορειοδυτική και κεντρική Συρία αντίστοιχα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν συνεχώς εικόνες από τα σημεία της πυρκαγιάς μεταδίδοντας πως «πολυάριθμες πυρκαγιές έχουν σβήσει, άλλες έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο αρκετές εξακολουθούν να μαίνονται σε ορισμένες περιοχές».

Το υπουργείο Γεωργίας δήλωσε ότι η διαμόρφωση του εδάφους δεν ευνοεί την κατάσβεση των πυρκαγιών καθώς οι πυροσβέστες δυσκολεύονται να προσεγγίσουν στα σημεία.

Οι καλοκαιρινές φωτιές, οι οποίες συνήθως ξεσπούν τυχαία και γενικά δεν συνδέονται με τον πόλεμο, είναι συνηθισμένες στη Συρία, ωστόσο ο κάτοικοι υποστηρίζουν ότι ο φετινός τους αριθμός είναι ασυνήθιστος.

Ο πόλεμος στη Συρία έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 380.000 ανθρώπων, εκτοπίζοντας εκατομμύρια ακόμη από τα σπίτια τους, ενώ έχει καταβαραθρώσει την οικονομία της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ