ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Σπάει κάθε μαύρο ρεκόρ η Ινδία - Διεθνής βοήθεια για τις ελλείψεις οξυγόνου

Κορωνοϊός: Σπάει κάθε μαύρο ρεκόρ η Ινδία - Διεθνής βοήθεια για τις ελλείψεις οξυγόνου
Μαζικές καύσεις νεκρών από κορωνοϊό στο Νέο Δελχί. AP Photo/Altaf Qadri

Εντατικές προσπάθειες βρίσκονται σε εξέλιξη από την παγκόσμια κοινότητα για να στηρίξουν το σύστημα υγείας της Ινδίας την ώρα που η χώρα καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μολύνσεων και θανάτων από τον κορωνοϊό μετά το άλλο.

Ειδικότερα, η Ινδία κατέγραψε σήμερα νέο παγκόσμιο ρεκόρ μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό, για πέμπτη συνεχή ημέρα.

Τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 έφθασαν τα 352.991 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολό τους να ξεπερνά πλέον τα 17 εκατομμύρια, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Καταγράφηκε επίσης νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων: 2.812 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει μέχρι εδώ τους 195.123 νεκρούς.

Με αυτά τα δεδομένα διεθνείς αποστολές είναι καθ’ οδόν προκειμένου να στηρίξουν την αχανή χώρα στις τραγικές ελλείψεις οξυγόνου που αντιμετωπίζει

Το Ηνωμένο Βασίλειο άρχισε να στέλνει αναπνευστήρες και συσκευές οξυγόνου ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνουν τα μέλη της ΕΕ.

Αλλά και οι ΗΠΑ καταργούν την απαγόρευση αποστολής πρώτων υλών στο εξωτερικό, επιτρέποντας στην Ινδία να παράγει περισσότερο από το εμβόλιο AstraZeneca.

Η πρωτεύουσα της Ινδίας, Δελχί, επέκτεινε το lockdown καθώς τα υπερκορεσμένα νοσοκομεία συνεχίζουν να διώχνουν ασθενείς.

Η κυβέρνηση ενέκρινε το σχέδιο δημιουργίας περισσότερων από 500 εργοστασίων παραγωγής οξυγόνου σε όλη τη χώρα προκειμένου να ενισχύσει τις προμήθειες.

Την ίδια το γειτονικό Μπαγκλαντές ανακοίνωσε ότι κλείνει τα σύνορά του με την Ινδία από σήμερα προκειμένου να συγκρατήσει τη διάδοση του ιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ