ΚΟΣΜΟΣ

Αποκωδικοποιήθηκαν τα μαύρα κουτιά της Flydubai - Δεν υπάρχουν στοιχεία για τεχνικές βλάβες

Αποκωδικοποιήθηκαν τα μαύρα κουτιά της Flydubai - Δεν υπάρχουν στοιχεία για τεχνικές βλάβες
REUTERS/Stringer

Τα μαύρα κουτιά της μοιραίας πτήσης της FlyDubai αποκωδικοποιήθηκαν αναφέρουν οι ρωσικές αρχές και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχουν βρεθεί στοιχεία για τεχνικές βλάβες.

“Σύμφωνα με την προκαταρκτική ανάλυση των πληροφοριών από τα μαύρα κουτιά, δεν έχουν βρεθεί δυσλειτουργίες στο σύστημα, βλάβες εξαρτημάτων αεροσκαφών, ή αστοχίες του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας” ανέφερε η Επιτροπή Πολιτικής Αεροπορίας.

“Το αεροσκάφος διαθέτει έγκυρο πιστοποιητικό αξιοπλοΐας, είχε περάσει τις απαραίτητες διαδικασίες συντήρησης και ήταν πλήρως λειτουργικό όταν απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ντουμπάι”, σημείωσε ακόμα.

Η Επιτροπή ζήτησε προηγουμένως από την Boeing τον τεχνικό φάκελο του επιπέδου που απαιτείται για την αξιολόγηση των λειτουργικών συστημάτων του αεροσκάφους, για να καθορίσουν πιθανόν την αιτία της συντριβής, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο rt.

Σε δήλωσή της η Επιτροπή επεσήμανε ότι οι πληροφορίες από την καταγραφή των συνομιλιών στο πιλοτήριο, δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα. Σημειώνεται ότι η επιτροπή αποκωδικοποίησε πάνω από μια ώρα συνομιλιών μέσα από το πιλοτήριο, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων δραματικών λεπτών πριν από τη συντριβή.

Διαβάστε επίσης:

«Τράβα πάνω», φώναζε επανειλημμένα ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους της Flydubai

Κουρασμένος ο πιλότος της Flydubai Άριστος Σωκράτους - Ήθελε να φύγει από την εταιρεία

Πρώην πιλότος της Flydubai: Ήταν αναμενόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο

Συνομιλία του πιλότου της πτήσης 981της Flydubai με τον πύργο ελέγχου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ