Σε λάθος του κυβερνήτη ενδέχεται να οφείλεται η συντριβή του ρωσικού ελικοπτέρου στη Συρία
Σε λάθος του κυβερνήτη ενδέχεται να οφείλεται η συντριβή του ρωσικού ελικοπτέρου Mi-28Ν την Τρίτη στη Συρία, κατά την οποία σκοτώθηκαν οι δύο πιλότοι του.
Την πληροφορία μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο μια πηγή στην πολεμική αεροπορία της Ρωσίας.
Οι πληροφορίες της πηγής αυτής προέρχονταν από τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την έρευνα για το δυστύχημα.
Η συντριβή του ελικοπτέρου συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της τρίτης, κοντά στην πόλη Χομς. Οι σοροί των πιλότων ανασύρθηκαν και μεταφέρθηκαν στην αεροπορική βάση της Ρωσίας στην Λαττάκεια, επισήμανε το Υπουργείο.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει από χθες ότι δεν κατερρίφθη αλλά κατέπεσε λόγω τεχνικού προβλήματος.
H Ρωσία διενεργεί αεροπορικές επιδρομές στην Συρία από τις 30 Σεπτεμβρίου. Στις 14 Μαρτίου, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την απόσυρση του κύριου όγκου των ρωσικών δυνάμεων από την Συρία.
Διαβάστε επίσης:
Συνετρίβη ρωσικό ελικόπτερο στην Συρία - Νεκροί οι δυο χειριστές
2026: Ευχές για υγεία, ειρήνη και ευημερία στη σκιά των παγκόσμιων προκλήσεων
00:01
Νέος γύρος διαβουλεύσεων ΗΠΑ – Δύσης για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
23:57
Υεμένη: Οι αυτονομιστές είναι «αποφασισμένοι» να επανιδρύσουν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Υεμένης
23:47
Ηράκλειο: Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές σε φαρμακείο και σε κατάστημα ενδυμάτων
23:36