ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο Πούτιν θέλει να πιέσει εν όψει συνομιλιών, αλλά δεν θα μας κάμψει

Ουκρανία: Ο Πούτιν θέλει να πιέσει εν όψει συνομιλιών, αλλά δεν θα μας κάμψει
O Κουλέμπα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εντολή του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν να θέσει σε επιφυλακή τις ρωσικές αποτρεπτικές δυνάμεις ήταν μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στην ουκρανική αντιπροσωπεία στις προγραμματισμένες συνομιλίες της Δευτέρας AP Photo/Marienko Andrew

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρι Κουλέμπα, δήλωσε ότι θα ήταν καταστροφή για την Ουκρανία και τον κόσμο εάν δεχθεί η χώρα του πυρηνικό πλήγμα, διαμηνύει όμως ότι οι απειλές Πούτιν δεν θα κάμψουν την ουκρανική κυβέρνηση και την αποφασιστικότητα του λαού.

O Κουλέμπα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εντολή του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν να θέσει σε επιφυλακή τις ρωσικές αποτρεπτικές δυνάμεις ήταν μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στην ουκρανική αντιπροσωπεία στις προγραμματισμένες συνομιλίες της Δευτέρας.

«Όπως παρατηρείτε, αυτή η εντολή του προέδρου Πούτιν ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση για τις δύο αντιπροσωπείες έτοιμες να συναντηθούν. Και βλέπουμε αυτήν την ανακοίνωση αυτή τη διαταγή, ως μια προσπάθεια να αυξηθούν τα διακυβεύματα και να ασκηθεί πρόσθετη πίεση στην ουκρανική αντιπροσωπεία. Αλλά δεν θα υποκύψουμε σε αυτή την πίεση».

Ο Κουλέμπα σημείωσε ότι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι είναι πρόθυμοι να «ακούσουν τι έχει να πει η Ρωσία» και «θα τους πούμε τι πιστεύουμε για αυτό. Και αυτό που είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε είναι πώς θα σταματήσουμε τον πόλεμο και την κατοχή των εδαφών μας».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η απόφαση του Πούτιν να θέσει σε κατάσταση συναγερμού τα πυρηνικά του όπλα «είναι μια άμεση απειλή για εμάς. Έχω πολύ απλό μήνυμα. Θα είναι μια καταστροφή για τον κόσμο, αλλά δεν θα μας διαλύσει».

Διαβάστε επίσης:

Τη Δευτέρα στα σύνορα της Λευκορωσίας η συνάντηση αντιπροσωπειών Ουκρανίας-Ρωσίας

Ο Πούτιν θέτει σε ετοιμότητα και τις πυρηνικές δυνάμεις αποτροπής της Ρωσίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ