ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Κραματόρσκ: Πύραυλος που χτύπησε τον σιδηροδρομικό σταθμό είχε τη φράση «για τα παιδιά»

Επίθεση στο Κραματόρσκ: Πύραυλος που χτύπησε τον σιδηροδρομικό σταθμό είχε τη φράση «για τα παιδιά»
Ο πύραυλος που έπεσε στο Κραματόρσκ με τη φράση «για τα παιδιά» γραμμένη με μεγάλα άσπρα γράμματα AP Photo/Andriy Andriyenko

«Για τα παιδιά»: αυτή η φράση ήταν γραμμένη στα ρωσικά πάνω σε έναν πύραυλο που έπληξε τον σιδηροδρομικό σταθμό Κραματόρσκ, στοιχίζοντας τη ζωή σε περισσότερους από 50 ανθρώπους πριν επιβιβαστούν στα τρένα της φυγής από το Ντονμπάς.

Όπως αναφέρουν ουκρανικές πηγές στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η επίθεση που αποδίδεται στον ρωσικό στρατό, ήταν πράξη εκδίκησης για τα «παιδιά από τη Ρωσία».

Ο σιδηροδρομικός σταθμός-κόμβος για την απομάκρυνση αμάχων έγινε στόχος επίθεσης με δύο πυραύλους την ώρα που, κατά τις ουκρανικές αρχές, 4.000 άνθρωποι, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, ανέμεναν τα τρένα που θα τους μετέφεραν προς ασφαλέστερες περιοχές στα δυτικά πριν την αναμενόμενη μαζική ρωσική επίθεση.

AP Photo/Andriy Andriyenko

Η αιματοχυσία πυροδοτεί διεθνή κατακραυγή και νέες κατηγορίες κατά της Ρωσίας για διάπραξη «εγκλημάτων πολέμου», μετά και τη σφαγή αμάχων στην Μπούτσα.

Φόβους ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι πολύ υψηλότερος, καθώς πολλοί τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, εξέφρασε ο δήμαρχος του Κραματόρσκ μιλώντας στην Κριστιάν Αμανπούρ του CNNi.

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι υπήρξαν δύο πυραυλικές επιθέσεις με στόχο το χώρο αναμονής στον σταθμό, όπου εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να επιβιβαστούν σε τρένα προκειμένου να διαφύγουν.

«Πρόκειται για άλλη μία απόδειξη βάρβαρης δολοφονίας Ουκανών αμάχων από τη Ρωσία» τόνισε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι μόνο ο ουκρανικός στρατός διαθέτει αυτόν τον τύπο του πυραύλου που χρησιμοποιήθηκε και πρόσθεσε ότι ήταν παρόμοιος με αυτόν που έπληξε το κέντρο της πόλης Ντονέτσκ στις 14 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι, σύμφωνα με το RIA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ