ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Επίθεση με ντομάτες δέχτηκε ο Μακρόν στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την επανεκλογή του

Γαλλία: Επίθεση με ντομάτες δέχτηκε ο Μακρόν στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την επανεκλογή του
Εικόνα από την πρώτη δημόσια εμφάνιση του Μακρόν μετά τη νίκη του στις εκλογές Benoit Tessier, Pool via AP

Επεισοδιακή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Εμανουέλ Μακρόν μετά την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας, καθώς δέχτηκε επίθεση με ντομάτες κατά την επίσκεψή του σε μια αγορά βορειοδυτικά του Παρισιού.

Ο Μακρόν πέρασε τις τελευταίες ημέρες απομονωμένος σε μια κατοικία εκτός πόλης και στη συνέχεια στο Παλάτι των Ηλυσίων, όπου θέτει επί τάπητος όλα τα δεδομένα για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Επέλεξε για την πρώτη του μετεκλογική επίσκεψη τη γαλλική πόλη Cergy-Pointoise στα προάστια του Παρισιού, μια περιοχή χαμηλού εισοδήματος όπου ο Μελανσόν επικράτησε σε ψήφους.

Ο Γάλλος πρόεδρος μιλούσε με κατοίκους όταν κάποιος ξεκίνησε να του πετά ντομάτες, οι οποίες πέρασαν ξυστά από δίπλα του και έπεσαν πάνω σε περαστικούς.

Οι άνδρες της ασφάλειάς του κινήθηκαν γρήγορα φωνάζοντας «βλήμα, βλήμα» και κάλυψαν το κεφάλι του πριν ανοίξουν από πάνω του μια μεγάλη μαύρη ομπρέλα.

Benoit Tessier, Pool via AP

Ο Μακρόν παρέμεινε ατάραχος και είπε: «Όχι! Όχι! Όχι τσακωμοί».

Συνέχισε την βόλτα του ενώ είπε στους κατοίκους της περιοχές:

«Στις φτωχότερες γειτονιές, είτε σε πόλεις είτε σε αγροτικές περιοχές, πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για πραγματική και αποτελεσματική ισότητα ευκαιριών».

«Είναι ο μόνος τρόπος να απαλλαγούμε από αυτή τη δυσπιστία... και την αίσθηση της εγκατάλειψης», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ