ΚΟΣΜΟΣ

Στο Χάρκοβο ο Ζελένσκι: Επισκέφθηκε στρατιώτες της πρώτης γραμμής

Στο Χάρκοβο ο Ζελένσκι: Επισκέφθηκε στρατιώτες της πρώτης γραμμής
Ο Ουκρανός πρόεδρος βρέθηκε για πρώτη φορά εκτός Κιέβου από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής την 24η Φεβρουαρίου EPA / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT

Δίπλα στους Ουκρανούς στρατιώτες που μάχονται στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων στοΧάρκοβο βρέθηκε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην πρώτη του επίσκεψη εκτός Κιέβου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

«Θέτετε σε κίνδυνο τις ζωές σας, για όλους εμάς και για τη χώρα μας» δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθυνόμενος στους στρατιώτες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση στην ηλεκτρονική πύλη της ουκρανικής προεδρίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος απένειμε αριστεία, καθώς και δώρα στους στρατιώτες.

25767802.jpg
EPA / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT

Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε κατεστραμμένα κτήρια από τον αδιάκοπο ρωσικό βομβαρδισμό του Χαρκόβου, επισημαίνοντας ότι πρέπει να ανοικοδομηθούν διαθέτοντας καταφύγια.

Ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου, Αντρίι Γερμάκ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι αυτή τη στιγμή το 31% της επικράτειας της περιφέρειας του Χαρκόβου ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ ένα 5% εδάφους έχει ανακαταληφθεί πρόσφατα από τον ουκρανικό στρατό.

Στο μέτωπο της μάχης του Ντονμπάς, οι συγκρούσεις έχουν κλιμακωθεί πλέον δραματικά. Οι ρωσικές δυνάμεις σφυρκοπούν ανηλεώς το Σεβεροντονέτσκ, τελευταία μεγάλο προπύργιο των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντονμπάς.

Η κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ θα δώσει στην Ρωσία τον πλήρη έλεγχο της περιφέρειας του Λουχάνσκ

Ο βομβαρδισμός είναι τόσο έντονος που δεν είναι δυνατό να εκτιμηθούν οι απώλειες και οι ζημιές, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας Λουχάνσκ, Σεργκέι Γκαϊντάι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ