Εκλογές Γαλλία– Μελανσόν: Η Αριστερά πέτυχε τον στόχο της, να στερήσει την πλειοψηφία από τον Μακρόν
«Εντελώς απροσδόκητη και πρωτόγνωρη κατάσταση» χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία ο ηγέτης της αριστεράς, Ζαν-Λυκ Μελανσόν, μιλώντας σε υποστηρικτές της αριστερής συμμαχίας NUPES.
Ο Μελανσόν τόνισε ότι η παράταξή του πέτυχε τον στόχο της, να στερήσει από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. «Είναι πάνω απ’ όλα η εκλογική ήττα του Μακρόν», πρόσθεσε.
Η NUPES εκτιμάται ότι θα εκλέξει 150-200 βουλευτές και θα είναι η μεγαλύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης στην Εθνοσυνέλευση.
Για την αριστερά, που κατέβηκε ενωμένη στις εκλογές έπειτα από πολλές δεκαετίες, η επιτυχία αυτή είναι γλυκόπικρη, αφού δεν κατάφερε τον εκπεφρασμένο στόχο της, τη «συγκατοίκηση» με τον Μακρόν, όπως φιλοδοξούσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πολιτικός «σεισμός» στη Γαλλία: Μόλις 224 έδρες λαμβάνει ο Μακρόν - Οι πρώτες εκτιμήσεις
Γαλλικές εκλογές: Τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Μακρόν που δεν εκλέγονται
Γαλλικές εκλογές: Τεράστια η άνοδος της ακροδεξιάς - Από 80 έως 100 έδρες η Λεπέν
Λεπέν: Θα κινηθούμε ενάντια στην άκρα Αριστερά και στον Μακρόν- Μόνη πυξίδα το συμφέρον της πατρίδας
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (27 Δεκεμβρίου)
06:30
Ανοιχτά αύριο Κυριακή (28/12) τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ
06:00
Πρόγραμμα ΔΥΠΑ:Τι καλύπτουν τα voucher του κοινωνικού τουρισμού
05:00
e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου
04:00