ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός σε FBI και υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας για απειλές μετά την έρευνα στην κατοικία Τραμπ

Συναγερμός σε FBI και υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας για απειλές μετά την έρευνα στην κατοικία Τραμπ
Το θέρετρο του Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα όπου το FBI πραγματοποίησε έρευνα την περασμένη εβδομάδα

Για την αύξηση των απειλών που δέχονται μετά την έρευνα στη βίλα του πρώην Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα ενημέρωσαν το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS), τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας επιβεβαίωσε στο Reuters ότι είχε στείλει ένα ενημερωτικό σημείωμα για τις απειλές την Παρασκευή, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες. Ωστόσο, το CNNi, το NBC και το CBS έχουν αναφερθεί στο περιεχόμενο του δελτίου.

«Το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας παρατήρησαν αύξηση των απειλών κατά της ομοσπονδιακής αστυνομίας και, σε μικρότερο βαθμό, κατά άλλων αρχών επιβολής του νόμου και κυβερνητικών αξιωματούχων, μετά την πρόσφατη εκτέλεση εντάλματος έρευνας από το FBI στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα», ανέφερε το μέμο, σύμφωνα με το CBS.

Μεταξύ των ανησυχιών που αναφέρονται στο ενημερωτικό σημείωμα ήταν «μια απειλή να τοποθετηθεί μια λεγόμενη βρώμικη βόμβα μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του FBI και να εκδοθούν γενικές εκκλήσεις για «εμφύλιο πόλεμο» και «ένοπλη εξέγερση».

Οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει «απειλές και εκκλήσεις για στοχευμένη δολοφονία δικαστικών, αστυνομικών και κυβερνητικών αξιωματούχων που σχετίζονται με την έρευνα στο Παλμ Μπιτς, συμπεριλαμβανομένου του ομοσπονδιακού δικαστή που ενέκρινε το ένταλμα έρευνας στο Παλμ Μπιτς».

Οι περισσότερες απειλές εμφανίζονται στο διαδίκτυο, ανέφερε το ενημερωτικό δελτίο, σύμφωνα με αναφορές.

Διαβάστε επίσης:

«Πρέπει να δολοφονηθεί»: Απειλές κατά εισαγγελέων λόγω της έρευνας του FBI στον Τραμπ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ