ΚΟΣΜΟΣ

Νέες εκρήξεις στην Κριμαία - Ενεργοποιήθηκαν συστήματα αεράμυνας στη Σεβαστούπολη

Νέες εκρήξεις στην Κριμαία - Ενεργοποιήθηκαν συστήματα αεράμυνας στη Σεβαστούπολη
O κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Μιχαήλ Ραζνοζάγιεφ, στέκεται στο σημείο έκρηξης στο αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, 31 Ιουλίου 2022 Photo by Ulf Mauder/picture alliance via Getty Images

Συστήματα αντιαεροπορικά άμυνας ενεργοποιήθηκαν στη Σεβαστούπολη και «ένα αντικείμενο κατερρίφθη», γνωστοποίησε ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Μιχαήλ Ραζνοζάγιεφ, αφότου ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ακούστηκαν εκ νέου εκρήξεις στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας.

Σε δήλωση του που αναρτήθηκε στο Telegram, ο διορισθείς από την Ρωσία κυβερνήτης Μιχαήλ Ραζνοζάγιεφ ανέφερε ότι ένα αντικείμενο κατερρίφθη, χωρίς να έχουν γίνει άμεσα γνωστές περισσότερες πληροφορίες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Στην χερσόνησο της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα διαδοχικές εκρήξεις και επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αποθήκες πυρομαχικών, ακόμη και στο ίδιο το αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Το μπαράζ επιθέσεων έχει πλέον μετατρέψει την Κριμαία από ασφαλές οχυρό των Ρώσων σε νέο πεδίο μάχης στον πόλεμο, που συμπληρώνει προσεχώς έξι μήνες -καταδεικνύοντας τόσο τα τρωτά σημεία της ρωσικής πολεμικής μηχανής, όσο και την ικανότητα των Ουκρανών να χτυπήσουν πίσω από τις εχθρικές γραμμές.

Εννέα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη καταστράφηκαν σε επίθεση στην αεροπορική βάση Σούκι της Κριμαίας για να ακολουθήσουν αλλεπάλληλες εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών, με πλέον πρόσφατο πλήγμα την επίθεση drone με στόχο την έδρα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη, την Κυριακή.

Η Μόσχα την περασμένη εβδομάδα απέδωσε την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο βόρειο τμήμα της περιοχής σε Ουκρανούς σαμποτέρ. Το Κίεβο έχει αφήσει να εννοηθεί ότι εμπλέκεται στα περιστατικά, αλλά δεν ανέλαβε άμεσα την ευθύνη.

Διαβάστε επίσης

Η Κριμαία νέο πεδίο μάχης στον πόλεμο στην Ουκρανία - Πλήγμα στο γόητρο του Πούτιν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ