Ουκρανία - Ζελένσκι: H Ρωσία αποτυγχάνει ως προς τους στόχους που είχε θέσει
Στο χθεσινοβραδινό διάγγελμα του, αναφερόμενος στη συμπλήρωση οκτώ μηνών από το ξέσπασμα του πολέμου, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έκρινε πως η Ρωσία αποτυγχάνει ως προς τους στόχους που είχε θέσει όταν εισέβαλε στη χώρα του την 24η Φεβρουαρίου.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, υποστήριξε ο αρχηγός του κράτους, «τσακίζει τον λεγόμενο δεύτερο ισχυρότερο στρατό στον κόσμο».
«Η αίσθηση της ήττας στη Ρωσία γίνεται ισχυρότερη», πρόσθεσε και υπογράμμισε πως ενώ η χώρα αυτή ήταν άλλοτε σημαντικός παράγοντας στη διεθνή σκηνή, σήμερα είναι ολοένα πιο «απομονωμένη» διπλωματικά. Διαβεβαίωσε εξάλλου ότι ο στρατός του ανακαταλαμβάνει εδάφη καθημερινά.
Ολόκληρη η χώρα, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας, που προσάρτησε η Ρωσία το 2014, θα «απελευθερωθεί», επανέλαβε, προειδοποιώντας ταυτόχρονα τους Ουκρανούς πως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι «ο πιο σκληρός στην ιστορία μας» εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσαν τα ρωσικά πλήγματα στις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στην Ουκρανία ο «ανεπιθύμητος» Σταϊνμάιερ - Ταξίδι έκπληξη από τον Γερμανό πρόεδρο
Ουκρανία: Έχουν καταστραφεί το 90% των δομών αιολικής ενέργειας
Θρίλερ στο Λιχτενστάιν: Εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί, πιθανότατα από την ίδια οικογένεια
18:20
Όλα τα Star Trek (αλλά και το Suits) αφήνουν το ελληνικό Netfix τον Ιανουάριο – Τι άλλο φεύγει
18:09
Η αστυνομία ερευνά «σοβαρό περιστατικό» στην πόλη Μπόντεν της Σουηδίας
18:00
Συντριβή ελικοπτέρου στο όρος Κιλιμάντζαρο της Τανζανίας με 5 νεκρούς
17:52