ΚΟΣΜΟΣ

Πολ Πελόζι: Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που του επιτέθηκε – Διακινούσε θεωρίες συνωμοσίας

Πολ Πελόζι: Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που του επιτέθηκε – Διακινούσε θεωρίες συνωμοσίας
Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο, Ουίλιαμ Σκοτ δήλωσε ότι τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί AP Photo/Eric Risberg

Ο 42χρονος Ντέιβιντ ΝτεΠάπ ταυτοποιήθηκε ως ο ύποπτος για τη βίαιη επίθεση σε βάρος του συζύγου της Νάνσι Πελόζι. Διακινούσε θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο.

Σε χειρουργείο υπεβλήθη ο Πολ Πελόζι, σύζυγος της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι, μετά την επίθεση με σφυρί, που δέχθηκε στη διάρκεια εισβολής στην κατοικία του ζεύγους στην Καλιφόρνια.

Πηγές αναφέρουν ότι ο γιατρός του είπε στην οικογένεια του πως αναμένεται να αναρρώσει πλήρως, όπως μεταδίδει το CNNi.

Πριν το χειρουργείο, η Νάνσι Πελόζι είχε τη ευκαιρία να μιλήσει με τον σύζυγό της. Η ίδια επέστρεψε εσπευσμένα στο Σαν Φρανσίσκο μετά την επίθεση.

H Νάνσι Πελόζι με τον σύζυγό της ΠολAP Photo/Kevin Wolf, File

Πρόλαβε να καλέσει την αστυνομία

Νεότερες πληροφορίες για το περιστατικό αναφέρουν ότι ο Πολ Πελόζι πρόλαβε να καλέσει την αστυνομία όταν ο άνδρας εισέβαλε στο σπίτι του και μάλιστα κράτησε ανοιχτή την γραμμή προκειμένου οι αρχές να ακούσουν τι συμβαίνει.

Πηγή ανέφερε ότι ο Πελόζι μιλούσε με τέτοιο τρόπο ώστε οι αρχές να καταλάβουν πως κάτι συμβαίνει χωρίς να αντιληφθεί ο εισβολέας πως έχει ανοιχτή την τηλεφωνική γραμμή.

Η επίθεση κατά του Πελόζι έχει καταγραφεί σε κάμερα ενσωματωμένη σε στολή αστυνομικού, καθώς οι αρχές μπήκαν στο σπίτι εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με μια πηγή που επικαλείται το CNNi.

Δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα του δράστη

Ο άνδρας που ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ως ύποπτος για την επίθεση είναι ο 42χρονος Ντέιβιντ ΝτεΠάπ.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο, Ουίλιαμ Σκοτ δήλωσε ότι τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

Ο ύποπτος θα παραμείνει στις φυλακές της κομητείας του Σαν Φρανσίσκο με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, επίθεσης με φονικό όπλο, κακοποίηση ηλικιωμένου και άλλα αδικήματα.

Ο ύποπτος διακινούσε θεωρίες συνωμοσίας

Ο 42χρονος, φέρεται να αναρτούσε στο Facebook θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τις Αμερικανικές εκλογές του 2020 και την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Δύο συγγενείς του ΝτεΠάπ δήλωσαν στο CNNi πως είχε αποξενωθεί από την οικογένειά του και επιβεβαίωσαν τον λογαριασμό του στο Facebook, που στη συνέχεια «κατέβηκε».

Ο πατριός του, Τζιν Ντεπάπ, είπε πως ο Ντέιβιντ μεγάλωσε στον Καναδά και ήρθε στην Καλιφόρνια πριν από 20 χρόνια.

«Πραγματικά δεν ξέρω τι να σκεφτώ» δήλωσε ο θείος του, Μαρκ ΝτεΠάπ. «Ελπίζω να είναι ψέμα. Δεν θέλω καν να ακούσω κάτι τέτοιο», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ