ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη Κωνσταντινούπολη: Το PKK αρνείται ότι βρίσκεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση

Έκρηξη Κωνσταντινούπολη: Το PKK αρνείται ότι βρίσκεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση
Φωτογραφία λίγο μετά την έκρηξη στην Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης (AP Photo/Francisco Seco)

Αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη με την αιματηρή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη το PKK.

«Ο λαός μας και ο δημοκρατικός κόσμος γνωρίζουν καλά ότι δεν έχουμε καμία σχέση με το περιστατικό, ότι δεν βάζουμε άμεσα στο στόχαστρο πολίτες και δεν δεχόμαστε ενέργειες που βάζουν στο στόχαστρο πολίτες» γράφει η σχετική ανακοίνωση του PKK.

Η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα 14/11, ότι η γυναίκα που συνελήφθη και φέρεται να τοποθέτησε τη βόμβα στον πεζόδρομο Ιστικλάλ ομολόγησε την πράξη της.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως η εν λόγω γυναίκα έλαβε εντολές από το PKK.

Μάλιστα, όπως γράφει το πρακτορείο Anadolu, πλάνα από 1.200 κάμερες ασφαλείας έδειξαν τις κινήσεις της γυναίκας, που ονομάζεται Αχλάμ Αλμπασίρ, από τη στιγμή που έφτασε στο Ταξίμ για να αφήσει τη βόμβα μέχρι την αποχώρησή της από το σημείο με ταξί.

Όπως γράφει το ίδιο πρακτορείο, κατά τη διάρκεια της ανάκρισής της από την τουρκική αστυνομία, η Αλμπασίρ ομολόγησε ότι εκπαιδεύτηκε από το PKK ως ειδική αξιωματικός και αποκάλυψε πως μπήκε παράνομα στην Τουρκία, μέσω του Αφρίν.

Ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε το πρωί της Δευτέρας τις κουρδικές δυνάμεις που ελέγχουν μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής Συρίας πως βρίσκονταν πίσω από τη χθεσινή επίθεση.

«Εκτιμάμε πως η διαταγή για την επίθεση δόθηκε από το Κομπάνι», είπε ο κ. Σοϊλού.

Η συγκεκριμένη πόλη είναι πασίγνωστη εξαιτίας της μάχης του 2015, όταν οι κουρδικές δυνάμεις απώθησαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Το Κομπάνι ελέγχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), των οποίων οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), σύμμαχοι του PKK, είναι η κύρια συνιστώσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ