ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν επισκέφτηκε την κατεστραμμένη από την έκρηξη γέφυρα της Κριμαίας

Ο Πούτιν επισκέφτηκε την κατεστραμμένη από την έκρηξη γέφυρα της Κριμαίας
Φωτογραφίες και βίντεο από την επίσκεψη κυκλοφόρησαν, ανάμεσά τους πλάνα του Πούτιν πίσω από το τιμόνι μιας Mercedes να κάθεται δίπλα στον Ρώσο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μαράτ Κουσνούλιν (Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποίησε επίσκεψη στη γέφυρα του Κερτς, έναν βασικό σύνδεσμο μεταξύ της προσαρτημένης χερσονήσου της Κριμαίας και της ηπειρωτικής Ρωσίας, η οποία καταστράφηκε μερικώς από έκρηξη τον Οκτώβριο, σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Φωτογραφίες και βίντεο από την επίσκεψη κυκλοφόρησαν, ανάμεσά τους πλάνα του Πούτιν πίσω από το τιμόνι μιας Mercedes να κάθεται δίπλα στον Ρώσο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μαράτ Κουσνούλιν. Σε ένα άλλο βίντεο φαίνεται ο Πούτιν να περπατά κατά μήκος ενός τμήματος της γέφυρας.

Στο βίντεο, ο Κουσνούλιν φαίνεται να λέει στον Πούτιν ότι «υπήρχε διαθέσιμο μέταλλο για την επισκευή της γέφυρας, και μέσα σε δύο εβδομάδες μεταφέρθηκαν εκεί και συναρμολογήθηκαν 1.214 τόνοι». Αυτή είναι μια προφανής αναφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν στη γέφυρα από την έκρηξη στις 8 Οκτωβρίου, αναφέρει το CNNi.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από τη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν ρωτά: «Πόσα άτομα εργάστηκαν στις επισκευές;», με τον Κουσνούλιν να απαντά ότι υπήρχαν «500 άτομα, τρεις πλωτοί γερανοί, τέσσερις φορτηγίδες και 31 κομμάτια εξοπλισμού όλο το εικοσιτετράωρο».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ένας εργαζόμενος είπε στον Πούτιν ότι, ενώ η κυκλοφορία είχε προγραμματιστεί να ξαναρχίσει στις 20 Δεκεμβρίου, «κρίσιμες αποφάσεις που επιτάχυναν την κατασκευή» επέτρεψαν να ανοίξει εκ νέου το τμήμα τη Δευτέρα.

Η γέφυρα Κερτς μήκους 11 μιλίων είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και από αυτή διέρχονται τόσο οχήματα, όσο και τρένα. Είναι στρατηγικής σημασίας καθώς συνδέει την περιοχή Κρασνοντάρ της Ρωσίας με την προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας.

Η γέφυρα υπέστη σοβαρές ζημιές όταν ένα βυτιοφόρο με καύσιμα εξερράγη και κατέστρεψε μεγάλο τμήμα του δρόμου. Το Κρεμλίνο έσπευσε να κατηγορήσει το Κίεβο για την έκρηξη και ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι ήταν μια πράξη «δολιοφθοράς» από τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Στις 14 Οκτωβρίου, η Μόσχα ανακοίνωσε σχέδια για την ολοκλήρωση των επισκευών στη γέφυρα έως την 1η Ιουλίου 2023, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα.

Το 2018, ο Πούτιν οδήγησε συμβολικά ένα φορτηγό στη γέφυρα του Κερτς για να σηματοδοτήσει τα εγκαίνιά της, το οποίο χαιρετίστηκε με μεγάλο θαυμασμό στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ