ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν για Ουκρανία: Γερμανία και Γαλλία μας εξαπάτησαν στο παρελθόν

Πούτιν για Ουκρανία: Γερμανία και Γαλλία μας εξαπάτησαν στο παρελθόν
Ο Πούτιν προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε χώρα τολμήσει να επιτεθεί στη Ρωσία με πυρηνικά όπλα θα εξαφανιστεί από προσώπου γης Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (9/12) ότι η Ρωσία πιθανότατα θα πρέπει στο μέλλον να καταλήξει σε συμφωνίες αναφορικά με την Ουκρανία, αλλά ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως η Μόσχα νιώθει προδομένη από την κατάρρευση των συμφωνιών του Μινσκ.

Ο Πούτιν ανέφερε ότι η Γερμανία και η Γαλλία που μεσολάβησαν για συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ μεταξύ της Ουκρανίας και των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία το 2014 και το 2015, πρόδωσαν τη Ρωσία και τώρα χορηγούν όπλα στην Ουκρανία.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε χώρα τολμήσει να επιτεθεί στη Ρωσία με πυρηνικά όπλα θα εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία δεν έχει εντολή να εξαπολύσει ένα πρώτο προληπτικό πυρηνικό πλήγμα, σε αντίθεση με ΗΠΑ, αλλά ότι τα ρωσικά προηγμένα υπερηχητικά όπλα θα διασφαλίσουν ότι η Ρωσία θα μπορεί να απαντήσει σθεναρά αν δεχτεί ποτέ επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ