ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: Εκτός ΠΑΣΟΚ μετά την εμπλοκή σε σκάνδαλο διαφθοράς στο Κατάρ - Συνελήφθη επ' αυτοφώρω

Εύα Καϊλή: Εκτός ΠΑΣΟΚ μετά την εμπλοκή σε σκάνδαλο διαφθοράς στο Κατάρ - Συνελήφθη επ' αυτοφώρω
Ραγδαίες οι εξελίξεις με τη διαγραφή της Εύας Καΐλή από τον Νίκο Ανδρουλάκη EUROKINISSI / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ η ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Εύα Καϊλή μετά την εμπλοκή της σε σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε ταυτόχρονα σε Βέλγιο και Ιταλία. Μάλιστα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε με έκτακτη ανάρτηση στο twitter ότι η ίδια συνελήφθη.

Ετσι, οι εξελίξεις στο εσωτερικό της παράταξης είναι ραγδαίες, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε τη διαγραφής της από το κόμμα, στη σκιά των εξελίξεων με τη μεγάλη έρευνα κατά της διαφθοράς στις Βρυξέλλες.

Σε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρεται:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».

Συνελήφθη επ' αυτοφώρω

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η Εύα Καϊλή συνελήφθη επ' αυτοφώρω από τις βελγικές Αρχές. Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην πλέον ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κατηγορείται για δωροδοκίες που σχετίζονται με το Κατάρ.



Τα ονόματα όσων ατόμων συνελήφθησαν από το Ευρωκοινοβούλιο στο πλαίσιο έρευνας ενός οικονομικού δικαστή ως ύποπτοι για δωροληψία από χώρα του Κόλπου δημοσίευσε η βελγική εφημερίδα Le Soir. Σύμφωνα με το άρθρο, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο σύντροφος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ