Ρωσία: Απαγόρευση εισόδου σε 200 Καναδούς, μεταξύ αυτών και ο υπουργός Υγείας
Η Ρωσία ανακοίνωσε την Παρασκευή (9/12) ότι απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της σε 200 Καναδούς, μεταξύ των οποίων είναι ο υπουργός Υγείας Ζαν-Ιβ Ντικλός και ο πρόεδρος της τράπεζας CIBC, Βίκτορ Ντόντιγκ, σε απάντηση για παρόμοιες κυρώσεις που επέβαλε ο Καναδάς σε Ρώσους πολίτες.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας στην ανακοίνωσή του κατήγγειλε τη «ρωσοφοβική πολιτική» της κυβέρνησης του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό.
Στον κατάλογο περιλαμβάνονται η εκπρόσωπος του Συντηρητικού κόμματος Σάρα Φίσερ, ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της Telesat Canada, Ντάνιελ Γκόλντμπεργκ, ο πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής Στεφάν Περό αλλά και πολλοί Καναδοί ουκρανικής καταγωγής.
Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, ο Καναδάς έχει επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερα από 1.400 πρόσωπα και οντότητες στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία. Κάθε φορά η Ρωσία απαντούσε με αντίστοιχες κυρώσεις.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι η Ρωσία επεκτείνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο
Πούτιν για Ουκρανία: Γερμανία και Γαλλία μας εξαπάτησαν στο παρελθόν
Ουκρανία: Η ενεργειακή υποδομή γύρω από τη Χερσώνα έχει πρακτικά καταστραφεί
SPONSORED
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης νέος γραμματέας της ΝΔ - Την Τετάρτη η εκλογή
08:20
Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό - Καθυστερήσεις σε κέντρο και Αττική Οδό
08:18
Samsung: Tο Μουντιάλ που ενισχύει το ενδιαφέρον για τις TV και η νέα γκάμα του κορεατικού κολοσσού
08:18
Σήμερα συνεχίζεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εφετείο
08:13