ΚΟΣΜΟΣ

Στάνο: Ο Μπορέλ δεν μίλησε ποτέ στην Εύα Καϊλή για το Κατάρ

Στάνο: Ο Μπορέλ δεν μίλησε ποτέ στην Εύα Καϊλή για το Κατάρ
ΑΠΕ - ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Απάντηση στους ισχυρισμούς που εξέφρασε η Εύα Καϊλή διά του δικηγόρου της στην Αθήνα, δίνει ο Ζοζέπ Μπορέλ, με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν να δηλώνει κατηγορηματικά πως ο Ύπατος Εκπρόσωπος δεν μίλησε ποτέ με την ευρωβουλευτή σχετικά με το Κατάρ.

«Όσον αφορά τις τοποθετήσεις της πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή , μπορώ να τονίσω πολύ ξεκάθαρα ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος-Αντιπρόεδρος Ζοζέπ Μπορέλ δεν της μίλησε ποτέ για το Κατάρ», τόνισε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν υπεύθυνος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο, ερωτηθείς σχετικά με δήλωση του δικηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπουλου με αναφορά στον Ζοζέπ Μπορέλ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δημητρακόπουλος χαρακτήρισε απολύτως ψευδές ότι η Εύα Καϊλή είχε προσωπική ατζέντα για τις χώρες του Κόλπου - συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ.

Μεταφέροντας τη δήλωση της Εύας Καϊλή από τη φυλακή, σημείωσε ότι «...από το 2019 γίνονταν συζητήσεις από την Κομισιόν και την ΕΕ, καθώς η ΕΕ επιθυμούσε να αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με τις χώρες του Κόλπου, όπως το Κατάρ και το Κουβέιτ».

Μάλιστα, ενέπλεξε τον Ζοζέπ Μπορέλ, την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, οι οποίοι κατά την κυρία Καϊλή «...ήταν οι πρώτοι που έθεσαν θέμα να ξεκινήσει η συνεργασία της ΕΕ με το Κατάρ». Τονίζει δε, ότι «όλα ήταν σε γνώση της προέδρου Ρομπέρτα Μετσόλα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ