ΚΟΣΜΟΣ

Qatar Gate: Αναβλήθηκε η απόφαση για την έκδοση της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι

Qatar Gate: Αναβλήθηκε η απόφαση για την έκδοση της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι
Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/STEPHANIE LECOCQ

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα, Τρίτη (20/12) απόφαση για την έκδοση στο Βέλγιο της κόρης του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι.

Δικαστής στην πόλη Μπρέσια, ο οποίος έπρεπε σήμερα να αποφανθεί για το αίτημα έκδοσης της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι που έχουν υποβάλει οι βελγικές αρχές, αποφάσισε να ορίσει νέα ακροαματική συνεδρίαση στις 3 Ιανουαρίου ώστε στο μεταξύ να εξακριβωθεί αν στις φυλακές του Βελγίου τυγχάνουν σεβασμού οι αρχές της ευρωπαϊκής σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εξάλλου, σύμφωνα με δήλωση των συνηγόρων της κόρης και της συζύγου του Παντσέρι, πρόκειται να προσφύγουν στο ιταλικό Ανώτατο Δικαστήριο κατά της χθεσινής απόφασης για έκδοση της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, συζύγου του Παντσέρι.

Σημειώνεται πως η ιταλική Δικαιοσύνη αποφάσισε χθες, Δευτέρα, ότι η σύζυγος του Αντόνιο Παντσέρι πρέπει να εκδοθεί στις βελγικές αρχές. Οι συνήγοροι υπεράσπισης είχαν ζητήσει την παραμονή της σε κατ’ οίκον περιορισμό έξω από το Μιλάνο, αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

Η Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, 68 ετών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο των Βρυξελλών, όχι μόνον γνώριζε τις παράνομες δραστηριότητες του συζύγου της, αλλά φέρεται να δέχτηκε και ακριβά δώρα από πρέσβη του Μαρόκου. Κάτι που ωστόσο διαψεύδει κατηγορηματικά ο δικηγόρος της.

Βρέθηκαν 17.000 ευρώ σε μετρητά σε σπίτι του Παντσέρι

Υπενθυμίζεται ότι σε σπίτι του Παντσέρι έξω από το Μιλάνο βρέθηκαν 17.000 ευρώ σε μετρητά, αλλά και σε αυτή την περίπτωση η θέση των συνηγόρων υπεράσπισης είναι ότι δεν πρόκειται για σημαντικό ποσό, αν λάβει κανείς υπόψη το ύψος των εισοδημάτων της οικογένειας.

Η στάση των ιταλικών αρχών, πάντως, είχε γίνει σαφής αμέσως μετά την εισαγγελική επιχείρηση της 9ης Δεκεμβρίου. Ήδη κατά την επικύρωση της σύλληψης της κόρης και της συζύγου του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, ο αρμόδιος δικαστικός είχε αποφανθεί ότι δεν υπήρχαν ουσιαστικά εμπόδια ως προς την έκδοσή τους. Υπάρχει, δηλαδή, βούληση για πλήρη συνεργασία με τις βελγικές αρχές.

Τέλος, αναμένονται τα αποτελέσματα από τις έρευνες που διεξάγονται σε επτά τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ιταλία, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Τύπο, φέρονται να ανήκουν στον Παντσέρι, στον Φραντσέσκο Τζόρτζι και στον Λούκα Βιζεντίνι, πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων. Το μόνο που έχει διαρρεύσει σχετικά έως τώρα είναι ότι πρόκειται για σοβαρά ποσά, με εμβάσματα που μπορεί να μην προέρχονται μόνο από την Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ