Qatar Gate: Αύριο η απολογία Καϊλή - Τι θα κρίνει την απόφαση των Βέλγων δικαστών
Ο βαθμός συμμετοχής της Εύας Καϊλή στις ενέργειες του συντρόφου της της θα κρίνουν εάν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα προφυλακιστεί για συμμετοχή στο λεγόμενο Qatar Gate, το σκάνδαλο που συγκλονίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αύριο Πέμπτη (22/12), στις 10 ώρα Ελλάδος, η κ. Καϊλή θα παρουσιαστεί ενώπιον του συμβουλίου των δικαστών των Βρυξελλών για την πρώτη της ακρόαση σχετικά με την εμπλοκή της στην υπόθεση.
Σύμφωνα τα δημοσιεύματα, ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι ανέλαβε την πλήρη ευθύνη και η στάση του αυτή ενδέχεται να λειτουργήσει υπέρ της Εύας Καϊλή και το δικαστήριο να την αφήσει ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή και χωρίς καθόλου όρους, αναφέρουν πηγές.
Δημοσίευμα της βελγική Le Soir χθες Τρίτη (20/12), έκανε λόγο για «μερική ομολογία της Καϊλή, αναφέροντας πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής παραδέχθηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι της.
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, διέψευσε τα περί ομολογίας και πως ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι γνώριζε τις πράξεις του συντρόφου της.
«Η κ. Καϊλή ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι γνώριζε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της. Η κ. Καϊλή δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα. Η κ. Καϊλή ουδέποτε στη ζωή της έχει δωροδοκηθεί», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.
Παράλληλα, η Μανταλένα Καϊλή, αδελφή της ευρωβουλευτού, διαψεύδει στην Corriere della Sera οποιαδήποτε εμπλοκή στο σκάνδαλο και υποστηρίζει ότι δεν πήρε ποτέ χρήματα από το ευρωκοινοβούλιο.
Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο της βελγικής εισαγγελίας έχουν βρεθεί οι συνεχείς διαρροές στον Τύπο, τμημάτων της δικογραφίας που αφορά τόσο την Εύα Καϊλή όσο και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο του Qatar Gate.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ήδη ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει διατάξει να σταλεί άμεσα ενημέρωση τόσο προς τα βελγικά μέσα Le Soir και Knack που έφεραν πρώτα στο φως την υπόθεση την περασμένη Παρασκευή όσο και σε διεθνή μέσα και δημοσιογράφους.
Εκτός από την σύσταση, πάντως, οι βελγικές αρχές αναμένεται να προχωρήσουν και σε έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο διαρρέονται πληροφορίες καθώς σημειώνουν πως είναι πιθανό να βλάψουν σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Qatar Gate: Κατασχέθηκε διαμέρισμα του Ταλαμάνκα που σχετίζεται με ξέπλυμα χρήματος
Qatar Gate: Πώς η Καϊλή θα στηρίξει την υπερασπιστική γραμμή της
Qatar Gate: Έρευνα για τις διαρροές στον Τύπο από τη βελγική εισαγγελία
Λασίθι: Μαθητής διακινούσε ναρκωτικά στο σχολείο - Βρέθηκαν δύο κιλά χασίς και χιλιάδες ευρώ (pic)
12:44
Αγρότες: Έκλεισαν για έξι ώρες το τελωνείο στον Προμαχώνα - Τι γίνεται σε Ευζώνους, Νίκη και Εξοχή
12:44
Στα «χέρια» της αστυνομίας το αυγό Φαμπερζέ που κατάπιε κλέφτης στη Νέα Ζηλανδία
12:43
«Taylor Swift: The Eras Tour: The End of an Era»: Εμφανίζεται και η μητέρα της Τέιλορ Σουίφτ
12:37