ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Λονδίνο: Πυροβολισμοί με τραυματίες στο κέντρο της πόλης

Συναγερμός στο Λονδίνο: Πυροβολισμοί με τραυματίες στο κέντρο της πόλης
Kirsty O'Connor/PA via AP

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λονδίνο, όπου σημειώθηκε επεισόδιο με πυροβολισμούς έξω από εκκλησία στην κεντρική περιοχή του Γιούστον (Euston). Τρεις γυναίκες και ένα επτάχρονο κορίτσι τραυματίστηκαν από το αιματηρό περιστατικό.

Οι γυναίκες, ηλικίας 54, 48 και 41 ετών, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μετά την επίθεση που συνέβη κατά τη διάρκεια κηδείας στην εκκλησία St Aloysius.

Η 48χρονη νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα, ενώ οι άλλες δύο γυναίκες δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Η κατάσταση του κοριτσιού δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία εκλήθη στις 13:29 τοπική ώρα (15:29 ώρα Ελλάδας) για περιστατικό με πυροβολισμούς από κινούμενο όχημα έξω από την εκκλησία του St Aloysius επί της Phoenix Road. Εκείνη την ώρα στην εκκλησία τελούνταν μια κηδεία.

Δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ οι Αρχές προέτρεψαν όποιον διαθέτει βίντεο ή υλικό από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης να επικοινωνήσει μαζί τους.

Ένας μάρτυρας που ισχυρίζεται ότι ήταν μέσα στην εκκλησία St Aloysius όταν συνέβη το περιστατικό ανέφερε: «Ήταν χάος. Ήταν φρικτό. Κανείς δεν ήξερε αν ήταν βόμβα ή ένοπλος. Ψάχναμε μέρη για να κρυφτούμε. Όλοι κουκουλωθήκαμε σε γωνίες όπου μπορούσαμε. Φύγαμε μετά από περίπου 10 λεπτά, δεν τολμούσα να φύγω πιο πριν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ