ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την ρωσική πυραλική επίθεση στο Ντνίπρο

Ουκρανία: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την ρωσική πυραλική επίθεση στο Ντνίπρο
Ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε την πυραλική επίθεση που όπως δήλωσε αποτελεί ένα νέο δείγμα «υποψίας παραβιάσεων του Δικαίου του Πολέμου» AP Photo

Τη φονική ρωσική επίθεση σε συγκρότημα κατοικιών στο Ντνίπρο της Ουκρανίας καταδίκασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε την πυραυλική επίθεση που όπως δήλωσε αποτελεί ένα νέο δείγμα «υποψίας παραβιάσεων του Δικαίου του Πολέμου».

«Ένα συγκρότημα κατοικιών επλήγη το βράδυ του Σαββάτου στο Ντνίπρο, σε μια από τις πιο φονικές επιθέσεις στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής», δήλωσε η Στέφανι Τρέμπλεϊ σε δημοσιογράφους.

«Ο γενικός γραμματέας καταδίκασε την επίθεση αυτή, λέγοντας ότι είναι ένα νέο δείγμα υποψίας παραβιάσεων του Δικαίου του Πολέμου», πρόσθεσε.

Η συντονίστρια για την ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στην Ουκρανία Ντενίζ Μπράουν ζήτησε τη διενέργεια «ουσιαστικής έρευνας για υποψίες εγκλημάτων πολέμου και τη δίωξη των υπόπτων», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Ο απολογισμός της πυραυλικής επίθεσης ανέρχεται επί του παρόντος σε 40 νεκρούς και τουλάχιστον 75 τραυματίες. «Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξηθούν, καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται», συμπλήρωσε.

«Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι είναι άστεγοι λόγω της επίθεσης αυτής», υπογράμμισε επίσης, διευκρινίζοντας ότι οι υπηρεσίες του ΟΗΕ βοηθούν στη μετεγκατάστασή τους, καθώς και στη διανομή κλινοσκεπασμάτων, ζεστών ρούχων, ειδών προσωπικής υγιεινής και φαρμάκων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ