ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επιθεωρεί τα στρατεύματα

Πόλεμος Ουκρανία: Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επιθεωρεί τα στρατεύματα
Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας φαίνεται ο Σοϊγκού να έχει συνάντηση με Ρώσους διοικητές διά ζώσης και μέσω βιντεοσύνδεσης ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Τα στρατεύματα που συμμετέχουν στην επίθεση στην Ουκρανία επιθεώρησε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης -όπως αποκαλεί την εισβολή η Ρωσία- που ξεκίνησε στα τέλη του Φεβρουαρίου στη γειτονική της χώρα.

Ο Σεργκέι Σοϊγκού μετέβη στο αρχηγείο της ομάδας στρατευμάτων Βοστόκ, όπου συνομίλησε με τους διοικητές αυτής καθώς και άλλων ομάδων και ενημερώθηκε για την κατάσταση στο πεδίο και την πρόοδο σε ό,τι αφορά τις μάχες, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού στρατού.

Ο στρατός δεν διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του πού βρίσκεται το αρχηγείο, που μπορεί να είναι είτε στη Ρωσία είτε στην Ουκρανία.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας φαίνεται ο Σοϊγκού να έχει συνάντηση με Ρώσους διοικητές διά ζώσης και μέσω βιντεοσύνδεσης.

Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν μέσω βιντεοσύνδεσης περιλαμβάνονται ο αρχηγός του ρωσικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γκεράσιμοφ, που πρόσφατα τοποθετήθηκε επικεφαλής της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το βίντεο, ο Σοϊγκού απένειμε επίσης παράσημα σε στρατιωτικούς.

«Εκτελείτε το καθήκον σας με αξιοπρέπεια, προστατεύετε τη χώρα μας, βοηθάτε αυτούς που έχουν ανάγκη και κάνετε τα πάντα για να φτάσουμε στην ημέρα που ονομάζεται ‘Ημέρα της Νίκης’», δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής αυτής.

Τον Δεκέμβριο, ο Σοϊγκού μετέβη δύο φορές στην περιοχή της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, κυρίως για να επιθεωρήσει τις θέσεις του στρατού στη γραμμή του μετώπου, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ