ΕΕ: Μπλόκο από την Πολωνία για τη νέα δέσμη κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας
Ούτε και σήμερα Πέμπτη (23/2) κατάφεραν οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσουν στη νέα δέσμη κυρώσεων που σκόπευαν να επιβάλλουν στη Ρωσία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανέφεραν διπλωματικές πηγές μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Οι 27 χώρες πρέπει να συμφωνήσουν ομόφωνα ώστε να τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις. Οι πηγές είπαν ότι η Πολωνία ήταν αυτή που μπλόκαρε τα μέτρα, με αφορμή τις προτεινόμενες εξαιρέσεις στην απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού συνθετικού καουτσούκ στην ΕΕ.
Πολωνοί διπλωμάτες εξήγησαν ότι οι εξαιρέσεις ήταν τόσο ευρείες που θα καθιστούσαν αναποτελεσματικό το εμπάργκο. Άλλες πηγές είπαν ότι οι εξαιρέσεις προτάθηκαν για να ικανοποιηθεί ένα αίτημα της Ιταλίας, που στηρίχθηκε και από τη Γερμανία.
Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των χωρών μελών θα συναντηθούν πάλι αύριο το πρωί για να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανία - Μπουντάνοφ: Έχουμε μυστικούς πράκτορες στο στενό περιβάλλον του Πούτιν
Ουκρανία: Παζάρια της Μόσχας στο νέο σχέδιο των 20 σημείων - Tι θέλει ο Πούτιν, τι δίνει ο Ζελένσκι
22:00
Καταιγίδα «χτύπησε» την Αττική: Πλημμύρες, προβλήματα κυκλοφορίας και διακοπές ρεύματος
21:47
e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου
21:35
Κρήτη: Ποσότητα ηρωίνης εντοπίστηκε σε ελέγχους στις φυλακές στην Αγυιά Χανίων
21:26