ΚΟΣΜΟΣ

ΕΛΚ: Ανάρμοστη η αποστολή της LIBE στην Ελλάδα μετά τα Τέμπη

ΕΛΚ: Ανάρμοστη η αποστολή της LIBE στην Ελλάδα μετά τα Τέμπη
Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου (LIBE) αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα το τριήμερο 6-8 Μαρτίου (AP Photo/Olivier Matthys)

Να μην συμμετάσχει στην αποστολή της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) που ξεκινά σήμερα, αποφάσισε η ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου (LIBE) αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα το τριήμερο 6-8 Μαρτίου.

«Είναι ανάρμοστο και χωρίς ευαισθησία» αναφέρουν ο επικεφαλής της ΚΟ Mάνφρεντ Βέμπερ και ο συντονιστής της LIBE Γερούν Λέναρς. Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα, όπως επισημαίνεται.

«Η χώρα είναι σε σοκ. Ο ελληνικός λαός θρηνεί μια μεγάλη απώλεια. Δεν είναι αυτές οι συνθήκες για να οργανωθεί μια αποστολή του ΕΚ που θα μπορούσε εύκολα να αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία», υπογραμμίζει ο Mάνφρεντ Βέμπερ. Η ΚΟ του ΕΛΚ ζήτησε να αναβληθεί η αποστολή μετά την έκκληση των ελληνικών αρχών και να επανεξεταστεί (η αποστολή).

«Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι οι αριστερές ομάδες είναι τόσο τυφλές από την αντιπάθειά τους για ορισμένες κυβερνήσεις που αγνοούν το βασικό επίπεδο σεβασμού και ανθρωπιάς», προσέθεσε ο Γερούν Λέναρς.

«Η μόνη αντιπροσωπεία που θα πρέπει να στείλει το Κοινοβούλιο μετά από αυτή την τραγωδία είναι για να δείξουμε τον σεβασμό μας στις οικογένειες των θυμάτων και να προσφέρουμε την υποστήριξή μας στις ελληνικές αρχές», ανέφεραν τα μέλη της ΚΟ του ΕΛΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ