ΚΟΣΜΟΣ

Σε «στρατό με ιδεολογία» θέλει ο Πριγκόζιν να μετατρέψει τους μισθοφόρους της Wagner

Σε «στρατό με ιδεολογία» θέλει ο Πριγκόζιν να μετατρέψει τους μισθοφόρους της Wagner
«Μετά την κατάληψη της Μπαχμούτ, θα ξεκινήσει μια επανεκκίνηση», δήλωσε ο ιδρυτής της ομάδας Wagner Εβγκένι Πριγκόζιν AP Photo, File

Επιδίωξη του Εβγκένι Πριγκόζιν, ιδρυτή και επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, είναι να μετατρέψει την τους μισθοφόρους της ομάδας του σε έναν «στρατό με ιδεολογία» που θα πολεμά για δικαιοσύνη στη Ρωσία, όπως δήλωσε ο ίδιος. 

«Μετά την κατάληψη της Αρτεμόβσκ (Μπαχμούτ), θα ξεκινήσει μια επανεκκίνηση», δήλωσε ο Πριγκόζιν σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram.

«Συγκεκριμένα, θα αρχίσουμε να στρατολογούμε νέα άτομα από τις περιφέρειες».

«Η ιδιωτική στρατιωτική οργάνωση Wagner πρέπει να μετατραπεί από έναν ιδιωτικό, τον καλύτερο, στρατό στον κόσμο που είναι ικανός να υπερασπιστεί το κράτος, σε έναν στρατό με ιδεολογία. Και αυτή η ιδεολογία είναι ο αγώνας για δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Ο ίδιος χθες διατύπωσε τον ισχυρισμό ότι σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ουκρανίας το 2024.

«Αποφάσισα να διεκδικήσω την προεδρία της Ουκρανίας το 2024», είπε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας τις «πολιτικές φιλοδοξίες» για την επόμενη χρονιά.

Ντυμένος με μαχητικό εξοπλισμό και απευθυνόμενος στην κάμερα από άγνωστη τοποθεσία όπου ακούγονταν πυροβολισμοί, έκανε μια δραματική παύση, πριν ξεκαθαρίσει ότι ήθελε να είναι υποψήφιος για «πρόεδρος της Ουκρανίας».

Πριγκόζιν: «Θα κατέβω για πρόεδρος της Ουκρανίας το 2024» λέει το αφεντικό της Wagner

ΔΗΜΟΦΙΛΗ