ANKA -3: Αυτό είναι το νέο «υπερόπλο» της Τουρκίας
Ανανεώθηκε:
Τις πρώτες δοκιμές έχει αρχίσει να πραγματοποιεί το ΑΝΚΑ -3 το νέο μη επανδρωμένο σκάφος της Τουρκίας.
Ήδη ξεκίνησαν οι τροχιοδρομήσεις ενώ πολύ σύντομα το νέο οπλικό σύστημα θα αρχίσει και τις πτήσεις.
Το καινούριο UAV της Τουρκίας θα έχει προηγμένα stealth χαρακτηριστικά, ενώ ακόμα θα μπορεί να αναπτύσσει υψηλές ταχύτητες, με μεγάλο ωφέλιμο φορτίο πυρομαχικών.
Το ANKA-3, το οποίο αναπτύχθηκε στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAŞ) και θα είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας προϊόντων UAV της εταιρείας.
Ακόμη θα μπορεί να επιχειρεί σε συνδυασμό με το stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς το νέο ελαφρύ μαχητικό αεροσκάφος τύπους Hurjet αλλά και και με τα αναβασθισμένα F - 16.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, η παρθενική πτήση του ANKA-3 αναμένεται να γίνει σύντομα ενώ η πρώτη του αποστολή μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στα τέλη του έτους είτε στις αρχές του 2024.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Hurjet: Το πρώτο υπερηχητικό αεριωθούμενο αεροσκάφος στην ιστορία της Τουρκίας πέταξε επιτυχώς
Σταθερή η κατάσταση της υγείας του βασιλιά της Νορβηγίας - Παραμένει νοσηλευόμενος στην Τενερίφη
19:17
Ο Τραμπ «προτιμά μια διπλωματική λύση με το Ιράν», λέει ο Βανς - Νέες κυρώσεις στην Τεχεράνη
19:07
Τριμερής Παπασταύρου με Μπέργκαμ και Ράιτ για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ
18:58
Κωνσταντοπούλου: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν κλείνει, όσο και αν προσπαθούν να το κλείσουν
18:47