ΚΟΣΜΟΣ

Αρνείται ότι έχει κρυφή κόρη ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος

Αρνείται ότι έχει κρυφή κόρη ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος
Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος AP Photo/Andrea Comas

Διέψευσε ότι έχει αποκτήσει μία κόρη εκτός γάμου ο τέως βασιλιάς της ΙσπανίαςΧουάν Κάρλος, στον απόηχο των αποκαλύψεων ενός βιβλίου για την ισπανική βασιλική οικογένεια, που θα κυκλοφορήσει προσεχώς. 

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στο ισπανικό πρακτορείο EFE, ο Χουάν Κάρλος δήλωσε: «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι είχα ερωτική σχέση με την κυρία Ροσάριο Παλάσιος και ότι απέκτησα μια κόρη μαζί της», όπως τονίζει.

Η δημόσια τοποθέτηση του Κάρλος, το όνομα του οποίου ενεπλάκη τα προηγούμενα χρόνια σε μια σειρά από σκάνδαλα, προκάλεσε αίσθηση, καθώς δεν συνηθίζει να σχολιάζει ιστορίες για την προσωπική του ζωή.

Ο 84χρονος εξήγησε πως αναγκάστηκε να σχολιάσει τη φημολογία που αναπτύχθηκε «από σεβασμό προς την αλήθεια» και την «τιμή» των θιγόμενων προσώπων, υπογραμμίζοντας πως «απορρίπτει και καταδικάζει ως ψευδή όλα όσα έχουν δημοσιευτεί σε σχέση με αυτήν την επινοημένη ιστορία».

Ποια είναι η φημολογούμενη κόρη;

Το όνομά της είναι Αλεχάνδρα γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ή στις αρχές της δεκαετίας του 1980, είναι παντρεμένη με ένα παιδί γνωρίζει την αλήθεια για τον πραγματικό της πατέρα, ενώ η μητέρα της είναι αριστοκρατικής καταγωγής.

Συγγραφείς του αποκαλυπτικού βιβλίου που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες είναι δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας El Confidencial, Χοσέ Μαρία Όλμο και Νταβίντ Φερνάντεζ.

Οι δημοσιογράφοι επιμένουν ότι η πληροφορία έχει επιβεβαιωθεί ως αληθής από τρία άτομα, μία πρώην ερωμένη του πρώην βασιλιά της Ισπανίας, ένα μακροχρόνιο φίλο του και έναν από τους πρώην συντρόφους της.

Πρόσωπα κοντά στο βασιλικό περιβάλλον υποστηρίζουν ότι είναι κοινό μυστικό η ύπαρξή της στους κόλπους της οικογένειας.

Οι αποκαλύψεις - βόμβα έρχονται λίγες ημέρες αφότου ο πρώην βασιλιάς έκανε κάποιες δημόσιες εμφανίσεις. Πέρασε μερικές ημέρες στο θέρετρο Sanxenxo της Γαλικίας ενώ παρακολούθησε τον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά σε μια υποτιθέμενη «κρυφή» κόρη του Χουάν Κάρλος.

Μιλώντας παλαιότερα η ειδική σε βασιλικά θέματα Πιλάρ Έιρε έκανε τον ισχυρισμό αυτό μιλώντας στην εκπομπή «Chester In Love».«Πιστεύετε ότι ο Χουάν Κάρλος έχει τρία παιδιά, έτσι δεν είναι; Τον Φελίπε, την Έλενα και την Κριστίνα».

«Απ’ όσο γνωρίζω, ναι» είπε ο παρουσιαστής με εκείνη να δηλώνει με νόημα: «Λοιπόν, ίσως να μην είναι μόνο τρία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ