Η Πολωνία στέλνει επιπλέον 1.000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία
Ανανεώθηκε:
Οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις αναπτύσσουν 1.000 και πλέον στρατιωτικούς με 200 οχήματα στην περιοχή των συνόρων της Πολωνίας με τη Λευκορωσία.
Την ενίσχυση των δυνάμεων στην περιοχή ανακοίνωσε ο πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάστσακ, εξηγώντας πως σκοπός είναι να επιδειχθεί ότι η Βαρσοβία είναι έτοιμη να αντιδράσει σε οποιαδήποτε «απόπειρα αποσταθεροποίησης».
Οι ενισχύσεις στέλνονται στην περιοχή Ποντλάσκι, στη μεθόριο του κράτους μέλους του NATO και της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας που έχει ολοένα πιο στενή σχέση με τη Ρωσία.
Οι εντάσεις κατά μήκος των συνόρων έχουν αυξηθεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Οι εντάσεις κλιμακώθηκαν ακόμα περισσότερο όταν η Μόσχα ανακοίνωσε πως θα μεταφέρει πυρηνικά όπλα στο λευκορωσικό έδαφος και, έπειτα, όταν το Μινσκ ανακοίνωσε πως θα φιλοξενήσει μισθοφόρους της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σύνοδος Κορυφής: Επιμένουν στο «μπλόκο» για το μεταναστευτικό Ουγγαρία και Πολωνία
Σύνοδος Κορυφής: Ουγγαρία και Πολωνία μπλοκάρουν την συμφωνία για το μεταναστευτικό
SPONSORED
ProntoPegno: Οι «φυλές» των Ελλήνων που χρησιμοποιούν το ιταλικό ενεχυροδανειστήριο
08:58
FT: Γαλλία και Γερμανία εξετάζουν αφαίρεση εξουσιών από την Κάγια Κάλλας - Η αντίδραση της Μόσχας
08:53
Αίγιο: Σήμερα η δίκη του 56χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία ομογενή στην Αυστραλία
08:50
Η νέα, 9η γενιά του Toyota Hilux θα έρθει και στην Ελλάδα
08:49