ΚΟΣΜΟΣ

Κοπεγχάγη: Δύο διαδηλωτές έκαψαν αντίτυπο του Κορανίου μπροστά από την ιρακινή πρεσβεία

Κοπεγχάγη: Δύο διαδηλωτές έκαψαν αντίτυπο του Κορανίου μπροστά από την ιρακινή πρεσβεία
Φωτογραφία από σουηδούς διοαδηλωτές που έκαψαν αντίτυπο από το Κοράνι την περασμένη εβδομάδα στη Στοκχόλμη. EPA

Φουντώνει αντί να καταλαγιάζει το μένος των ευρωπαίων εθνικιστών κατά των μουσουλμάνων, με προκλητικές συγκεντρώσεις έξω από πρεσβείες χωρών της Μέσης Ανατολής που πυρπολούν τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ τους.  

Αλλοι δύο διαδηλωτές έκαψαν σήμερα, Δευτέρα, 24/7, ένα αντίτυπο του Κορανίου, του ιερού βιβλίου του Ισλάμ, μπροστά από την ιρακινή πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Δανίας Κοπεγχάγη, εντείνοντας τον κίνδυνο για περαιτέρω επιδείνωση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Οι διαδηλωτές ήταν από μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «Δανοί Πατριώτες» που πραγματοποίησε αντίστοιχη διαδήλωση και την προηγούμενη εβδομάδα, μεταδίδοντας απευθείας μέσω Facebook το περιστατικό.

Χιλιάδες μουσουλμάνοι βγαίνουν σχεδόν καθημερινά στους δρόμους κρατώντας το Κοράνι, σε απάντηση στη βεβήλωση από ευρωπαίους εθνικιστές.

AP Photo/Hadi Mizban

Πολλές χιλιάδες Ιρακινοί πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στη Βαγδάτη το περασμένο Σάββατο, 22/7, για το κάψιμο ή την καταστροφή κορανίου κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του ισλάμ στη Σουηδία και τη Δανία.

Ο διοργανωτής της διαδήλωσης στην Κοπεγχάγη ποδοπάτησε το Κοράνι και του έβαλε φωτιά σε ένα μικρό αλουμινένιο δισκάκι δίπλα στην ιρακινή σημαία που ήταν στο έδαφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ