Παρίσι: Ειρωνική δήλωση της Γαλλίδας ΥΠΕΞ για την «υψηλή θνησιμότα» των συμμάχων του Πούτιν
Ανανεώθηκε:
Σκωπτικά αντέδρασε στον θάνατο του αρχηγού της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ, Εβγκένι Πριγκόζιν, η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά σχολιάζοντας ότι «το ποσοστό θνησιμότητας ανάμεσα στους προσκείμενους στον Πούτιν είναι ιδιαίτερα υψηλό».
«Είναι μια επικίνδυνη… δραστηριότητα», δήλωσε η Κολονά στο Γαλλικό Πρακτορείο, αρνούμενη να προβεί σε περαιτέρω σχόλια.
Στο μεταξύ συνεχίζεται η έρευνα στη Ρωσία για το αεροπορικό δυστύχημα, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο του Πριγκόζιν.
Ο 62χρονος άλλοτε στενός συνεργάτης του Πούτιν, μετατράπηκε σε σφοδρό πολέμιου του Κρεμλίνου μετά την εξέγερσή του στα τέλη Ιουνίου, γεγονός που τροφοδοτεί τις φήμες για ενδεχόμενη δολοφονία.
Ασαφείς οι συνθήκες συντριβής
Από την πλευρά του, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν είναι σε θέση να μιλήσει «για τις συνθήκες της συντριβής που είναι κάθε άλλο παρά σαφείς».
«Είναι πολύ νωρίς για να υπολογίσουμε τις συνέπειες του εικαζόμενου θανάτου του Πριγκόζιν», πρόσθεσε το γαλλικό υπουργείο. «Αν αποδεικνυόταν αυτός ο θάνατος, αυτό θα ήταν σημαντικό στοιχείο […] Η Βάγκνερ είναι μια εγκληματική εταιρία, που κάνει τις επιθέσεις του Πούτιν στην Ουκρανία και σε χώρες της Αφρικής, μια πολιτοφυλακή που ζει από αρπαγές, λεηλασίες και φόνους. Η υπογραφή του Πριγκόζιν είναι το αίμα και το έγκλημα», ανέφερε επίσης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρωσία: «Ορφανοί» νιώθουν οι υποστηρικτές της Bάγκνερ μετά τον θάνατο του Πριγκόζιν
Ρωσία: Λαϊκό προσκύνημα στη μνήμη του Πριγκόζιν στο αρχηγείο της Wagner στην Αγία Πετρούπολη
Το «φάντασμα» του Πριγκόζιν είναι πρόβλημα τόσο για τη Μόσχα, όσο και για τη Δύση
Γερμανικός Τύπος για θάνατο Πριγκόζιν: «Μήπως τον καθάρισε ο Πούτιν;»
Εβγκένι Πριγκόζιν: Ο «προσωπικός σεφ» του Πούτιν που έγινε πολέμαρχος και προδότης
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (5 Δεκεμβρίου)
06:30
Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
06:00
Συντάξεις κύριες και επικουρικές Ιανουαρίου: Πότε θα καταβληθούν
05:00
Στα 18,5 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή σε πράσινα τιμολόγια τον Δεκέμβριο - Δείτε τις τιμές των παρόχων
04:00