ΚΟΣΜΟΣ

«Ξύπνησε» από την καταστολή ο Τούρκος επιχειρηματίας που τραυματίστηκε με σκάφος στους Λειψούς

«Ξύπνησε» από την καταστολή ο Τούρκος επιχειρηματίας που τραυματίστηκε με σκάφος στους Λειψούς
Screen grab / ΥouTube

Θετικά εξελίσσεται η πορεία της υγείας του Τούρκου επιχειρηματία, Αλί Σαμπανσί, μετά το ναυτικό ατύχημα που είχε με την οικογένειά του την προηγούμενη εβδομάδα στους Λειψούς, όταν προσέκρουσε σε ύφαλο το βοηθητικό σκάφος του γιοτ τους, με το οποίο επέλεξαν τα ελληνικά ακριτικά νησιά για τον παραθερισμό τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Patronlar Dunyasi, ο Σαμπανσί, που μετά τις πρώτες επεμβάσεις που υποβλήθηκε στη Λέρο, διεκομίσθη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Κωνσταντινούπολης, «ξύπνησε» από την καταστολή χθες, Τετάρτη (30/8).

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, είχε και τις πρώτες του επισκέψεις: ο επιχειρηματίας αναφέρεται πως είδε για λίγο στη ΜΕΘ την σύζυγό του, Βουσλάτ Ντογκάν Σαμπανσί, που είχε τραυματιστεί ελαφρύτερα στο πρόσωπο, καθώς και τα παιδιά, Καάν Αλί Σαμπανσί και Σεβρέτ Εμρετσάν, αλλά και τη μητέρα του, Ζερίν Σαμπανσί.

Αλί Σαμπανσί: Βγαίνει από την Εντατική στις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Στα ΜΜΕ της γείτονος, επίσης, υπάρχει η αισιοδοξία πως ο Τούρκος μεγιστάνας θα βγει από την εντατική και θα μεταφερθεί σε απλό θάλαμο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με πληροφορίες να κάνουν λόγο πως αυτό θα συμβεί είτε την Δευτέρα, είτε το αργότερο την Τρίτη.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το Λιμενικό,το σκάφος με σημαία Μάλτας, για άγνωστο λόγο, προσέκρουσε σε βράχο το βράδυ της Πέμπτης (24/8) σε θαλάσσια περιοχή των Λειψών.

Στο σκάφος, επέβαιναν έξι άτομα, από τα οποία οι τέσσερις είναι τουρκικής καταγωγής (4 υπήκοοι Τουρκίας, 1 υπήκοος Νοτίου Αφρικής και 1 υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας), δύο εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. των Λιμενικών Αρχών Λέρου και Πάτμου, ένα Ι/Δ-Α/Ψ και ένα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λειψών, προς παροχή συνδρομής.

Και οι έξι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέρου για την παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

Τέσσερις εκ των ατόμων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο πήραν αυθημερόν εξιτήριο ενώ ενώ ένας άνδρας και μία γυναίκα -υπήκοοι Τουρκίας- διακομίστηκαν με ιδιωτικό πλωτό ασθενοφόρο στην Τουρκία καθώς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα δύο άτομα που διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της Τουρκίας είναι το ζευγάρι Σαμπαντζί (Sabancı).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ