ΚΟΣΜΟΣ

Απειλή από Χαμάς κατά του Ισραήλ: Κάθε φορά που θα βομβαρδίζετε θα εκτελούμε έναν όμηρο

Απειλή από Χαμάς κατά του Ισραήλ: Κάθε φορά που θα βομβαρδίζετε θα εκτελούμε έναν όμηρο
Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα AP Photo/Adel Hana

Σε μια τρομακτική απειλή προχώρησε η Χαμάς κατά του Ισραήλ, όπως μεταδίδει το Al Jazeera, τονίζοντας ότι «αν γίνουν επιθέσεις εναντίον αμάχων, τότε αρχίζουν οι εκτελέσεις αιχμαλώτων».

Σε νέα προειδοποίηση προχώρησε η Χαμάς κατά του Ισραήλ, στέλνοντας τελεσίγραφο ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά αμάχων στη Γάζα, τότε θα ξεκινήσει να εκτελεί αιχμαλώτους.

Συγκεκριμένα, οι Ταξιαρχίες Qassam της Χαμάς απείλησαν να εκτελέσουν Ισραηλινούς αιχμαλώτους εάν το Ισραήλ συνεχίσει να βομβαρδίζει και να σκοτώνει αμάχους στη Γάζα.

«Η στοχοποίηση αθώων πολιτών χωρίς προειδοποίηση, θα αντιμετωπιστεί με την εκτέλεση αιχμαλώτων που έχουμε υπό την επιτήρησή μας και θα αναγκαστούμε να μεταδώσουμε αυτή την εκτέλεση», δήλωσε ο Abu Obeida, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Qassam της Χαμάς.

Το Ισραήλ απαντά στα χτυπήματα της Χαμάς με έναν συνεχή βομβαρδισμό της Γάζας, τη στιγμή που καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται να συζητά αποκλιμάκωση της έντασης.

Από την πλευρά της, η Χαμάς απέκλεισε κάθε διάλογο, ενώ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι «η απάντηση του Ισραήλ θα αλλάξει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή».

LIVEBLOG Πώς καλύπτει το CNN Greece τον πόλεμο στο Ισραήλ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ