Μεσανατολικό: Ανοιχτή σε συνομιλίες για εκεχειρία με το Ισραήλ δηλώνει η Χαμάς
Η Χαμάς είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για μια «πιθανή εκεχειρία με το Ισραήλ», αφού «πέτυχε τους στόχους της», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος Moussa Abu Marzouk στο Al Jazeera κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης.
Επιπλέον, ερωτηθείς αν η ισλαμιστική οργάνωση είναι πρόθυμη να συζητήσει μια πιθανή κατάπαυση του πυρός, ο Moussa Abu Marzouk, τόνισε ότι η Χαμάς είναι ανοιχτή «σε κάτι τέτοιο» και «σε κάθε πολιτικό διάλογο».
Ωστόσο, στέλεχος της Χαμάς δήλωσε πως «δεν υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης με το Ισραήλ», ενώ με τελεσίγραφό της η Χαμάς λίγο νωρίτερα, προχώρησε σε μια τρομακτική απειλή κατά του Ισραήλ, τονίζοντας ότι «αν γίνουν επιθέσεις εναντίον αμάχων, τότε αρχίζουν οι εκτελέσεις αιχμαλώτων».
Στο μεταξύ, το Ισραήλ απαντά στα χτυπήματα της Χαμάς με έναν συνεχή βομβαρδισμό της Γάζας, ενώ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι «η απάντηση του Ισραήλ θα αλλάξει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή».
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, από τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής 687 άνθρωποι και άλλοι 3.726 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν 140 παιδιά και 105 γυναίκες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νετανιάχου σε Μπάιντεν: «Θα εισβάλουμε στη Γάζα»
Απειλή από Χαμάς κατά του Ισραήλ: Κάθε φορά που θα βομβαρδίζετε θα εκτελούμε έναν όμηρο
Σε πιλοτική λειτουργία η Ψηφιακής Τράπεζας Γης - Σημαντικό βήμα για τον Συντελεστή Δόμησης
16:41
ΗΠΑ: Υποχωρεί κατά 5% το αργό πετρέλαιο εν μέσω προοπτικής βελτίωσης στο Στενό του Ορμούζ
16:36
Χειροπέδες σε 26χρονο στην Καστοριά που μετέφερε 56 κιλά κάνναβης σε ταξιδιωτικούς σάκους
16:26
Χρηματοδότηση 1,85 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση στο «Μέγαρο της Βασίλισσας» της Κνωσού
16:22