Μεσανατολικό: Ανοιχτή σε συνομιλίες για εκεχειρία με το Ισραήλ δηλώνει η Χαμάς
Η Χαμάς είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για μια «πιθανή εκεχειρία με το Ισραήλ», αφού «πέτυχε τους στόχους της», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος Moussa Abu Marzouk στο Al Jazeera κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης.
Επιπλέον, ερωτηθείς αν η ισλαμιστική οργάνωση είναι πρόθυμη να συζητήσει μια πιθανή κατάπαυση του πυρός, ο Moussa Abu Marzouk, τόνισε ότι η Χαμάς είναι ανοιχτή «σε κάτι τέτοιο» και «σε κάθε πολιτικό διάλογο».
Ωστόσο, στέλεχος της Χαμάς δήλωσε πως «δεν υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης με το Ισραήλ», ενώ με τελεσίγραφό της η Χαμάς λίγο νωρίτερα, προχώρησε σε μια τρομακτική απειλή κατά του Ισραήλ, τονίζοντας ότι «αν γίνουν επιθέσεις εναντίον αμάχων, τότε αρχίζουν οι εκτελέσεις αιχμαλώτων».
Στο μεταξύ, το Ισραήλ απαντά στα χτυπήματα της Χαμάς με έναν συνεχή βομβαρδισμό της Γάζας, ενώ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι «η απάντηση του Ισραήλ θα αλλάξει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή».
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, από τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής 687 άνθρωποι και άλλοι 3.726 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν 140 παιδιά και 105 γυναίκες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νετανιάχου σε Μπάιντεν: «Θα εισβάλουμε στη Γάζα»
Απειλή από Χαμάς κατά του Ισραήλ: Κάθε φορά που θα βομβαρδίζετε θα εκτελούμε έναν όμηρο
Θεσσαλονικη: Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών στον κόμβο των «Πράσινων Φαναριών»
13:56
Πλημμύρες στην Ινδονησία: Ενισχύεται η ανθρωπιστική βοήθεια - Πάνω από 800 νεκροί (pics)
13:55
Byron: Οκτώ περιοχές στο πέρασμα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Πότε υποχωρεί (pics - vids)
13:55
Τριπλή διεθνής διάκριση για την καμπάνια «Μάθε να το κάνεις σωστά» της Περιφέρειας Αττικής στα PR Awards της Νέας Υόρκης
13:50