ΚΟΣΜΟΣ

Αραβικός Σύνδεσμος: Την κατάσταση στη Γάζα θα συζητήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών

Αραβικός Σύνδεσμος: Την κατάσταση στη Γάζα θα συζητήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών
Από συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Amr Nabil

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου θα συναντηθούν την Τετάρτη (11/10) εκτάκτως για να συζητήσουν την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας

Η συνεδρίαση αυτή αντικατοπτρίζει τις τρέχουσες ανησυχίες που σχετίζονται με τη σύγκρουση στην περιοχή.

Η Ρωσία, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, προσφέρθηκε να συνεργαστεί με τον Αραβικό Σύνδεσμο στις προσπάθειες για τον τερματισμό της βίας στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την επιθυμία του να βοηθήσει να σταματήσει η αιματοχυσία στην περιοχή.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος θέλει το Ισραήλ να αλλάξει τη θέση του απέναντι στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο «να σταματήσουν επειγόντως οι συγκρούσεις, να λυθεί το πρόβλημα με τους αμάχους… και να προσδιοριστεί ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει λύση».

Ο Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ, επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, εξέδωσε μια προειδοποίηση λέγοντας ότι εάν το Ισραήλ δεν αλλάξει τη θέση του, ο τρέχων πόλεμος μπορεί να μην είναι ο τελευταίος. Αυτό υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ένταση και αστάθεια στην περιοχή, ανέφερε το Reuters τη Δευτέρα (9/10).

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, είπε επίσης ότι καταδικάζει τη «βία, αλλά από όλες τις πλευρές».

«Απαιτούμε τη δημιουργία πολιτικών προοπτικών και μια δίκαιη επίλυση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης», είπε κατά τη συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα.

Αυτές οι εξελίξεις υποδηλώνουν συνεχές διεθνές ενδιαφέρον και προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης μέσω διπλωματικών μέσων και διαπραγματεύσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ