Μέση Ανατολή: Ανθρωπιστική ζώνη με διεθνή βοήθεια στη νότια Γάζα ανακοίνωσε το Ισραήλ
Ανανεώθηκε:
Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κάλεσαν και πάλι τους κατοίκους της πόλης της Γάζας να φύγουν από το βόρειο τμήμα και να κατευθυνθούν προς το νότο, στο Αλ-Μαουάσι όπου όπως είπαν υπάρχει «διαθέσιμη» ανθρωπιστική βοήθεια.
Ωστόσο προς το παρόν δεν αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες για το αν και το πώς η ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφερθεί μέσα στο παλαιστινιακό θύλακα.
Συγκεκριμένα, σε μια νέα οδηγία για την εκκένωση της περιοχής, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κάλεσαν και πάλι τους κατοίκους της Πόλης της Γάζας να φύγουν, λέγοντας πως υπάρχει μια «ανθρωπιστική ζώνη» με διαθέσιμη βοήθεια στο Αλ-Μαουάσι, 28 χιλιόμετρα προς νότο κατά μήκος της ακτής.
«Στο Αλ-Μαουάσι θα παρέχεται διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια #HumanitarianAid σε όσους τη χρειάζονται», αναφέρεται στην ανάρτηση.
Ερωτηθείς από το Ρόιτερς αν επιτράπηκε να εισέλθει βοήθεια στη Γάζα -και αν ναι, πού και πότε- ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να απαντήσει άμεσα.
Το Ισραήλ συνεχίζει να επικεντρώνει σε επιδρομές στο βόρειο και στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας στο πλαίσιο της αντεπίθεσης εναντίον της Χαμάς που μπορεί να κλιμακωθεί σε χερσαία εισβολή.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Η Ισλαμική Τζιχάντ ευθύνεται»: Βίντεο του IDF από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα
Γκουτέρες: Οι επιθέσεις της Χαμάς δεν δικαιολογούν τη συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων
Αμπάς για βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα: Η «ειδεχθής σφαγή» δεν μπορεί να γίνει ανεκτή
Νετανιάχου: Δεν επιτέθηκαν στο νοσοκομείο ισραηλινές δυνάμεις - Αποδίδει στη Χαμάς την ευθύνη
Έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο: «Επαγγελματικό χτύπημα» βλέπει η Αντιτρομοκρατική - Αναλαμβάνει το ελληνικό FBI (vids)
18:32
Θρίλερ στο Λιχτενστάιν: Εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί, πιθανότατα από την ίδια οικογένεια
18:20
Όλα τα Star Trek (αλλά και το Suits) αφήνουν το ελληνικό Netfix τον Ιανουάριο – Τι άλλο φεύγει
18:09
Η αστυνομία ερευνά «σοβαρό περιστατικό» στην πόλη Μπόντεν της Σουηδίας
18:00