ΚΟΣΜΟΣ

Ολονύκτιοι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας - Επιχειρήσεις και στη Δυτική Όχθη

Ολονύκτιοι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας - Επιχειρήσεις και στη Δυτική Όχθη
Ισραηλινοί στρατιώτες και τανκς στη Λωρίδα της Γάζας AP Photo/Ohad Zwigenberg

Συνεχείς και ιδιαίτερα σφοδροί είναι οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, με το Ισραήλ να έχει ανακοινώσει ότι οι επιχειρήσεις του διεξάγονται «στην καρδιά της πόλης της Γάζας», ενώ στο στόχαστρο μπαίνει και η Δυτική Όχθη

Το Al Jazeera αναφέρει ότι έπεσαν βόμβες κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια που ισοπεδώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας, η εν λόγω επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 19 άνθρωποι καθώς επλήγη κτήριο κοντά στη Τζαμπαλίγια.

Από την πλευρά τους οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανέφεραν ότι τα στρατεύματα της ταξιαρχίας πεζικού Ναχάλ κατέλαβαν ένα προπύργιο της Χαμάς, γνωστό ως φυλάκιο 17, στη δυτική Τζαμπαλίγια μετά από 10 ώρες μάχης.

Ακόμη ανέφεραν ότι εντόπισαν πολλά όπλα και αποκάλυψαν φρεάτια σήραγγας, συμπεριλαμβανομένου ενός που βρίσκεται δίπλα σε ένα νηπιαγωγείο και οδηγούσε σε μια «εκτεταμένη υπόγεια διαδρομή».

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομή στον καταυλισμό Αμάρι στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και έχουν συλληφθεί.

Δραματική είναι η κατάσταση των Παλαιστινίων που δεν έχουν φύγει προς το νότο καθώς έχει προκύψει κρίση νερού για τους κατοίκους της Γάζας, αναγκάζοντας τους να σχηματίζουν μεγάλες ουρές και να περιμένουν για ώρες για μια ευκαιρία να πάρουν μια πενιχρή ποσότητα.

«Δεν μπορούμε να βρούμε νερό», δήλωσε ο κάτοικος Μοχάμεντ Ρακίμπα. "«Ολόκληρη η περιοχή επιβιώνει από αυτή τη μάνικα νερού. Περίπου 20.000 οικογένειες πίνουν από αυτό το λάστιχο νερού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ