Γκιουλέν: Είναι προσβλητική η κατηγορία του Ερντογάν ότι συνδέομαι με το πραξικόπημα
Ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, ορκισμένος εχθρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταδίκασε από τις ΗΠΑ όπου κατοικεί, την απόπειρα πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία.
«Υπέφερα από πολλά στρατιωτικά πραξικοπήματα τα 50 τελευταία χρόνια και βρίσκω συνεπώς ιδιαίτερα προσβλητικό το να κατηγορούμαι ότι έχω οποιαδήποτε σχέση μ' αυτή την απόπειρα. Αρνούμαι κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορήθηκε από τον Ερντογάν ότι συνδέεται με τους πραξικοπηματίες στρατιωτικούς.
«Καταδικάζω με τους πιο κατηγορηματικούς όρους την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία», τόνισε ο 75χρονος και πρόσθεσε:
«Η άνοδος μιας κυβέρνησης στην εξουσία δεν πρέπει να γίνεται παρά μόνο έπειτα από μια ελεύθερη και δίκαιη εκλογική διαδικασία».
SPONSORED
Πυρά Καρυστιανού κατά Τσίπρα: «Νομίζει ότι οι πολίτες έχουν μνήμη χρυσόψαρου»
08:51
Κίνηση: Στο «κόκκινο» Κηφισός και Κηφισίας - Πού αλλού εντοπίζονται προβλήματα
08:40
Πατήσια: Γνωστός στις αρχές από το 2022 ο ένας εκ των δραστών - Η στιγμή που μπαίνουν στο κατάστημα
08:32
GRECA: Τι και πώς αγοράζουν online οι Έλληνες καταναλωτές - Η άνοδος των lockers και οι πληρωμές
08:25