ΚΟΣΜΟΣ

Al Jazeera: Δριμύ κατηγορώ κατά Ισραήλ για τον θάνατο δύο Παλαιστίνιων δημοσιογράφων

Al Jazeera: Δριμύ κατηγορώ κατά Ισραήλ για τον θάνατο δύο Παλαιστίνιων δημοσιογράφων
Ο Βάελ αλ-Νταχντούχ, επικεφαλής του γραφείου του Al Jazeera στη Λωρίδα της Γάζας, πάνω από τον δολοφονημένο γιο του, Χάμζα Βάελ Νταχντούχ, στη Ράφα. AP Photo/Hatem Ali

Το Al Jazeera κατηγόρησε ξανά σήμερα, Κυριακή 7/1, τον ισραηλινό στρατό ότι «στοχοποιεί» Παλαιστίνιους δημοσιογράφους στη Γάζα.

Τραγική αφορμή για τη νέα επίθεση κατά του Τελ Αβίβ ο θάνατος δύο δημοσιογράφων που εργάζονταν για το δορυφορικό κανάλι του Κατάρ, οι οποίοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά.

Ο Χάμζα Βάελ Νταχντούχ, ο γιος του επικεφαλής του γραφείου του Al Jazeera στη Λωρίδα της Γάζας, Βάελ αλ-Νταχντούχ και ο Μουσταφά Θουράγια, ανεξάρτητος εικονολήπτης που συνεργάζεται με το AFP, σκοτώθηκαν μετά από επίθεση στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, στη Ράφα, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού εδάφους.

AP24007425902221.jpg
Διαλυμένο από ισραηλινά πυρά το αυτοκίνητο που επέβαιναν ο Χάμζα Βάελ Νταχντούχ και ο Μουσταφά Θουράγια, ανεξάρτητος εικονολήπτης που συνεργάζεται με το AFP, στη Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας.. / AP Photo/Hatem Ali

«Το Al Jazeera καταδικάζει σθεναρά τη στόχευση αυτοκινήτου PRESS με παλαιστίνιους δημοσιογράφους από τις ισραηλινές δυνάμεις», ανέφερε το κανάλι σε ανακοίνωσή του κατηγορώντας το Ισραήλ για «παραβίαση των αρχών της ελευθερίας του Τύπου».

AP Photo/Mohammed Dahman

ΔΗΜΟΦΙΛΗ