ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Tρεις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare De Lyon

Παρίσι: Tρεις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare De Lyon
Ανάστατο το Παρίσι μετά από ένοπλη επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό (Φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Thomas Padilla

Τρεις τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός από επίθεση με μαχαίρι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Gare De Lyon του Παρισιού, σύμφωνα με την αστυνομία.Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters ο δράστης συνελήφθη. 

Από την επίθεση, η οποία σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί (9, ώρα Ελλάδας), τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνδρας, χωρίς ωστόσο να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του και άλλοι δύο ελαφρά.

Σύμφωνα με την αστυνομία έχει συλληθφεί ένας 32χρονος άνδρας αλλά προς το παρόν δεν διευκρινίζονται τα κίνητρα της επίθεσης.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή και έχει εκκενωθεί ο σταθμός προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο ύποπτος (γεννηθείς το 1992) έχει ταυτοποιηθεί ως υπήκοος Μάλι με ιταλική άδεια παραμονής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ και όπως έγινε γνωστό από αυτόπτεις μάρτυρες, δεν ακούστηκε τίποτε «τρομοκρατικό».

«Ο ύποπτος δεν φώναζε κατά τη διάρκεια της ενέργειάς του», επιβεβαιώνει και αστυνομική πηγή στο πρακτορείο AFP, συμπληρώνοντας πως «παρουσίασε στην αστυνομία ιταλικό δίπλωμα οδήγησης».

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος των δυνάμεων της αστυνομίας στις Αίθουσες 1 και 3 που τις καθιστά προς το παρόν μη προσβάσιμες», ανέφερε μέσω της πλατφόρμας X η γαλλική εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF, συμπληρώνοντας πως «η κυκλοφορία έχει επιβραδυνθεί ανάμεσα στον Γκαρ ντε Λιόν και το Μονταρζί και ανάμεσα στον Γκαρ ντε Λιόν και το Μοντερό».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Le Parisien, ο ύποπτος αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί προς το παρόν σύνδεση με την τρομοκρατία.

Σημειώνεται ότι το επίπεδο «απειλής τρομοκρατίας» είχε μειωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα στη Γαλλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ