Η Μέι εκφράζει ανησυχίες προς τον πρόεδρο του Ιράν για ιρανοβρετανή κρατούμενη
Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξέφρασε τις ανησυχίες της στον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί για αρκετές περιπτώσεις κρατουμένων στο Ιράν που έχουν με διπλή υπηκοότητα, -ιρανική και βρετανική- καθώς και για την τύχη της Ναζανίν Ζαγκαρί-Ράτκλιφ.
Η 37χρονη ιρανοβρετανή κρατείται από τις 3 Απριλίου στο Ιράν, καθώς κατηγορείται από τους Φρουρούς της Επανάστασης για απόπειρα «ανατροπής του καθεστώτος». Ο σύζυγός της Ρίτσαρντ Ράτκλιφ από την πλευρά του θεωρεί ανυπόστατες τις κατηγορίες σε βάρος της.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η Ντάουνινγκ Στριτ μετά την τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών:
Η πρωθυπουργός εξέφρασε τις ανησυχίες της για πολλές υποθέσεις ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα, ανάμεσα τους αυτή της κας Ζαγκαρί-Ράτκλιφ. Επιπλέον, τόνισε την σημασία που έχει η διευθέτηση αυτών των υποθέσεων καθώς εργαζόμαστε να ενισχύσουμε τις διπλωματικές μας σχέσεις.
Η κρατούμενη που εργάζεται για το Thomson Reuters Foundation, κατηγορείται ότι «ήταν μέλος ξένων εταιρειών και ιδρυμάτων που στόχευαν στην προετοιμασία και εκτέλεση σχεδίων με σκοπό την ανατροπή του ιερού καθεστώτος της Ισλαμικής Δημοκρατίας».
Η Μέι και ο Ροχανί συνομίλησαν επίσης για την εφαρμογή της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας που υπέγραψε η Ομάδα 5+1 με την Τεχεράνη, με την πρωθυπουργό να επισημαίνει πως η Βρετανία θα κάνει προσπάθειες να βελτιώσει την τραπεζική συνεργασία με το Ιράν.
Την 1η Απριλίου ξεκινά η προθεσμία για τον καθαρισμό οικοπέδων - Τι ισχύει με τα πρόστιμα (vid)
12:33
Δούκας για διεύρυνση ΠΑΣΟΚ: «Δεν μπορεί να έχουν λόγο στο Συνέδριο αυτοί που πετούσαν νεράντζια» (vid)
12:27
Το «ευχαριστώ» Δούκα στον Χαρδαλιά: «Ο Περιφερειάρχης δίνει την πρέπουσα σημασία στην πρωτεύουσα»
12:20
Έπεσε η πλατφόρμα για τα Voucher των 750 ευρώ - «Error» βλέπουν οι ενδιαφερόμενοι
12:18