Οι ισραηλινές δυνάμεις ευθύνονται για τον θάνατο της ακτιβίστριας Εζγκί Εϊγκί λέει ο ΟΗΕ
Ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη Δυτική Όχθη
AP Photo/Majdi MohammedΟι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ σκότωσαν σήμερα Παρασκευή (6/9) τη φιλοπαλαιστίνια ακτιβίστρια Αϊσενούρ Εζγκί Εϊγκί, με μια σφαίρα στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά του εβραϊκού εποικισμού στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ (BDHNU).
«Στις 6 Σεπτεμβρίου οι FSI (σ.σ. ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας) σκότωσαν μια Αμερικανίδα ακτιβίστρια 26 ετών στην Μπέιτα (…) με μια σφαίρα που την χτύπησε στο κεφάλι ενώ συμμετείχε σε ειρηνική διαδήλωση κατά του εποικισμού», ανέφερε το BDHNU για τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Το θύμα είχε επίσης την τουρκική υπηκοότητα.
Η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι αναζητά «περισσότερες πληροφορίες» για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε η Αϊσενούρ Εζγκί Εϊγκί, ενώ η Τουρκία χαρακτήρισε «δολοφονία από την κυβέρνηση Νετανιάχου» τον θάνατο της νεαρής ακτιβίστριας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καταδίκη Μπλίνκεν για τον θάνατο Αμερικανίδας στη Δυτική Όχθη
Οργή Ερντογάν για τον θάνατο της ακτιβίστριας Εζγκί Εϊγκί στη Δυτική Όχθη - Καταδίκη Μπλίνκεν
Αμερικανίδα ακτιβίστρια σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη
Κρήτη και Σύρος στους πιο «value for money» προορισμούς για το 2026
11:02
Αυτές είναι οι επτά σπάνιες ισοπαλίες στην ιστορία των Όσκαρ μέχρι σήμερα
11:00
Απολογείται σήμερα ο 58χρονος Πολωνός που συνελήφθη για κατασκοπεία στη Σούδα
10:54
Τρεις συλλήψεις μετά από βίαιο επεισόδιο σε δομή αιτούντων ασύλου στη Θεσσαλονίκη
10:47