Πάπας Λέων σε Ζελένσκι: Το Βατικανό είναι πρόθυμο να φιλοξενήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες
«Το Βατικανό είναι πρόθυμο να φιλοξενήσει τις ρώσο-ουκρανικές ειρηνευτικές συνομιλίες, είπε ο Πάπας Λέων στον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη συνάντηση που είχαν σήμερα Τετάρτη (9/7), σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού.
Ο Πάπας συζήτησε επίσης με τον Ζελέσνκι «την επείγουσα ανάγκη για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο Ζελέσνκι και ο Λέων συναντήθηκαν στον Κάστελ Γκαντόλφο, μία μικρή ορεινή πόλη κοντά στην Ρώμη, όπου ο Πάπας κάνει διακοπές διάρκειας δύο εβδομάδων.
Ο Ουκρανός ηγέτης βρίσκεται στην Ιταλία για να συμμετάσχει στη διάκσεψη που θα γίνει στις 10-11 Ιουλίου αφιερωμένο στην ανάκαμψη και τη μακροπρόθεσμη ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Ο Ζελένσκι ζήτησε εντατικοποίηση των επαφών με τις ΗΠΑ για παραδόσεις όπλων
ΕΛΛΑΔΑ
Συναγερμός για την εξαφάνιση 16χρονης απο τα Άνω Πατήσια
19:42
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μυστηριώδης τάφος με γλυπτό κουκουβάγιας αποκαλύπτει το βάθος του προκολομβιανού Μεξικού
19:37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ για Συνταγματική αναθεώρηση: Ο πρωθυπουργός επιδιώκει την κατοχύρωση αντιδραστικών τομών
19:31
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ: Περισσότεροι από 6.500 πολίτες ξεκίνησαν τη δωρεάν θεραπεία κατά της παχυσαρκίας
19:23
ΕΛΛΑΔΑ