Ο Τραμπ απειλεί εκ νέου να αυξήσει τους δασμούς στην Ινδία
Εμπορευματοκιβώτια σε αμερικανικό λιμάνι
AP Photo/Hiro KomaeΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα την απειλή του να αυξήσει τους δασμούς στην Ινδία, κατηγορώντας την χώρα αυτή ότι αγοράζει «μεγάλες ποσότητες ρωσικού πετρελαίου», λέγοντας ότι πρόκειται να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση «μέσα στις επόμενες 24 ώρες».
«Η Ινδία δεν είναι καλός εμπορικός εταίρος επειδή κάνει πολλές συναλλαγές μαζί μας, αλλά εμείς δεν κάνουμε συναλλαγές μαζί της. Συμφωνήσαμε λοιπόν σε 25%, αλλά νομίζω ότι θα το αυξήσω σημαντικά μέσα στις επόμενες 24 ώρες επειδή αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στο CNBC.
Ο Τραμπ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιβάλει δασμούς 25% σε προϊόντα που εισάγονται από την Ινδία και πρόσθεσε ότι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα αντιμετωπίσει επίσης μια απροσδιόριστη ποινή, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.
«Τροφοδοτούν την πολεμική μηχανή»
Χθες δήλωσε ότι θα αυξήσει σημαντικά το ύψος των δασμών, κατηγορώντας την Ινδία ότι αγοράζει «μεγάλες ποσότητες ρωσικού πετρελαίου». Μετά τις χθεσινές απειλές του Αμερικανού προέδρου, η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα την Ουάσινγκτον ότι ασκεί αθέμιτη εμπορική πίεση στην Ινδία.
«Τροφοδοτούν την πολεμική μηχανή και αν πρόκειται να το κάνουν αυτό, τότε δεν θα είμαι χαρούμενος», είπε σήμερα, προσθέτοντας ότι το βασικό σημείο τριβής με την Ινδία είναι ότι οι δασμοί της είναι πολύ υψηλοί.
Δύο πηγές στην ινδική κυβέρνηση δήλωσαν το σαββατοκύριακο στο Reuters πως η Ινδία θα συνεχίσει να αγοράζει πετρέλαιο από τη Ρωσία παρά τις απειλές του Τραμπ.
Τον Δεκέμβριο η απόφαση της Κομισιόν για τις πωλήσεις κινητήρων εσωτερικής καύσης μετά το 2035
14:02
Byron: Οκτώ περιοχές στο πέρασμα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Πότε υποχωρεί (pics - vids)
14:00
Θεσσαλονικη: Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών στον κόμβο των «Πράσινων Φαναριών»
13:56
Πλημμύρες στην Ινδονησία: Ενισχύεται η ανθρωπιστική βοήθεια - Πάνω από 800 νεκροί (pics)
13:55