Σπάνια ψυχρή εισβολή στο Μαρόκο: Χιόνι «σκέπασε» δρόμους στην Ούτζα μετά από 25 χρόνια
Χιονόπτωση (Φωτο αρχείου)
AP Photo/Nam Y. HuhΈνα σπάνιο χειμερινό θέαμα αντίκρισαν οι κάτοικοι της πόλης Ούτζα στο Μαρόκο καθώς χιόνι «σκέπασε» δρόμους μετά από 25 χρόνια.
Σύμφωνα με μετεωρολόγους, το σημαντικά χαμηλό βαρομετρικό σε συνδυασμό με την ψυχρή εισβολή μιας πολύ ψυχρής αέριας μάζας «έριξαν» τον υδράργυρο κάτω μηδενός ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Η γεωγραφική θέση της Ούτζα, εκτεθειμένη σε ψυχρούς βόρειους και ανατολικούς ανέμους, συνέβαλε επίσης στην εμφάνιση χιονόπτωσης.
Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης , αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά χιονιού στο κέντρο της πόλης, ενώ γύρω χωριά όπως τα Tinisan και Touissit κατέγραψαν μεγαλύτερα ύψη (7–10 εκ.), σύμφωνα με το Arabia Weather.
Η μετεωρολογική υπηρεσία του Μαρόκου ανακοίνωσε ότι το κύμα ψύχους αναμένεται να πλήξει αρκετές επαρχίες έως την Κυριακή 11/1.
Η Γενική Διεύθυνση Μετεωρολογίας ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 8/1 ότι σε ορισμένες επαρχίες η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους -8 βαθμούς.
Παρόμοιες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επηρεάσουν τις επαρχίες Τινγκίρ, Αλ Χαούζ, Σισάουα, Αζιλάλ, Μπενι Μελλάλ, Κενίφρα, Μιντέλτ, Μπουλεμάν και Σεφρού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέες σφοδρές χιονοπτώσεις σε Γαλλία και Βρετανία - Έως και 30 εκατ. χιονιού στην κεντρική Αγγλία
Καταιγίδα Γκορέτι: Ακυρώσεις πτήσεων σε Γαλλία και Ολλανδία - Νέες χιονοπτώσεις στην δυτική Ευρώπη
Φωτιά σε ψητοπωλείο στον Πειραιά - Συναγερμός στην Πυροσβεστική
22:43
«Βαριέμαι»: Ο Τραμπ εξηγεί γιατί κλείνει τα μάτια στα υπουργικά συμβούλια
22:32
Απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: «Παράνομη η επ’ αόριστον NAVTEX στο Αιγαίο»
22:20
Αιματηρό επεισόδιο στις φυλακές Μαλανδρίνου - Μαχαίρωσαν εμπλεκόμενο στη δολοφονία Λάλα
22:13