Λος Άντζελες: Αρκούδες κάνουν «βουτιές» σε πισίνα σπιτιού- «Καλοδεχούμενες, θέλουμε να συνυπάρχουμε»
Όταν ο Μπράιαν Γκόρντον έμαθε ότι μαύρες αρκούδες κολυμπούσαν στην πισίνα του νέου του σπιτιού, η πρώτη του σκέψη ήταν να υψώσει «έναν μεγάλο τοίχο με συρματοπλέγματα».
«Δεν είχα ξαναδεί αρκούδα στην πραγματική ζωή. Είπα, "Θα χτίσουμε απλώς έναν μεγάλο τοίχο με συρματόπλεγμα"», αναφέρει στο BBC.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, περιμένει με ανυπομονησία να τις δει να πλατσουρίζουν στο νερό, να ξύνονται στα δέντρα και να παίρνουν τον απογευματινό τους υπνάκο στον κήπο.
«Αν κάνει ζέστη, μπορούν να έρθουν να βουτήξουν στην πισίνα, αρκεί να μη βλάπτουμε ούτε εκείνες ούτε τον εαυτό μας», λέει.
«Χαιρόμαστε να έρχονται εδώ, να ξύνονται στα δέντρα, να κοιμούνται και να βουτούν στην πισίνα όταν κάνει ζέστη, αρκεί να μη βλάπτουμε ούτε εκείνες ούτε τον εαυτό μας», αναφέρει στο BBC.
Το σπίτι του ίδιου και της συντρόφου του βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών Σαν Γκάμπριελ, δίπλα στο Εθνικό Δάσος Άντζελες. Οι αρκούδες εμφανίστηκαν σχεδόν αμέσως μετά τη μετακόμιση. Στην αρχή προσπάθησαν να τις διώξουν με φωνές, κόρνες ακόμη και με μαλακές σφαίρες paintball.
«Ένιωθα απαίσια», θυμάται. «Δεν μας ταίριαζε αυτό. Αποφασίσαμε πως, όσο δεν μπαίνουν στο σπίτι και δεν ψάχνουν τα σκουπίδια, είναι καλοδεχούμενες».
Ποιοι είναι οι τετράποδοι επισκέπτες
Ανάμεσα στις πιο συχνές επισκέπτριες είναι η Μάντι, η οποία πρωτοεμφανίστηκε το 2023 ως παιχνιδιάρικο αρκουδάκι. Αργότερα επέστρεψε ως μητέρα με τα μικρά της.
Υπάρχει επίσης η Πάνκι, που είχε αδυναμία στα φουσκωτά της πισίνας και συνήθιζε να τα τρυπάει, ενώ μια μέρα ανέβηκε σε ένα φουσκωτό cupcake και παρασύρθηκε μέχρι το κέντρο της πισίνας.
Ξεχωριστή θέση έχει και η «Νάπι», μια θηλυκή αρκούδα που λατρεύει τον ύπνο.
«Κατεβαίνει τα σκαλιά της πισίνας, ξαπλώνει μέσα στο νερό και κοιμάται για ώρες. Είναι η μόνη αρκούδα που έχω δει να παίρνει τόσο μεγάλους υπνάκους στην πισίνα», λέει ο Γκόρντον.
«Παραμένουν άγρια ζώα»
Οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι, όσο χαριτωμένες κι αν φαίνονται στα βίντεο, οι αρκούδες παραμένουν άγρια ζώα. Στην Καλιφόρνια ζουν πάνω από 60.000 μαύρες αρκούδες και οι επισκέψεις τους σε κατοικημένες περιοχές αυξάνονται, καθώς αναζητούν εύκολη τροφή.
Για αυτό το ζευγάρι είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. Δεν αφήνει φαγητό έξω, κρατά πόρτες και παράθυρα κλειστά και απομακρύνει τα σκουπίδια.
«Το θέμα είναι να βρεθεί η ισορροπία», λέει ο Γκόρντον. «Εμείς ζούμε εδώ και οι αρκούδες ζουν εδώ. Δεν θέλουμε να φύγουν. Θέλουμε να συνυπάρχουμε».
Φωτιά σε οικόπεδο στον Ταύρο - Άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής
15:03
Υπό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Σπινάρη της Κοζάνης
14:46
Από το padel στην Ισπανία στους μαραθωνίους της Ιαπωνίας: Η νέα εποχή του fitness travel
14:37
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Κυριακή (30/8) σε Κρήτη, Δωδεκάνησα, Σάμο και Ικαρία
14:25